Реал покушао са понудом Бејл + 90.000.000 евра!

Енглези кажу да Бејл иде у Кину за највећу плату на свету! Звезда Мадриђана ускоро ломи. . .

Фудбал 22.07.2019 | 14:58
Реал покушао са понудом Бејл + 90.000.000 евра!
Будућности за Герета Бејла у Реал Мадриду дефинитивно више нема. А где ће Велшанин завршити, сазнаћемо у наредних девет дана до када траје прелазни рок у Кини.

Реал је претходних месеци нудио Бејла разним клубовима попут Манчестер Јунајтеда, Тотенхема, Бајерна, Интера, а на крају и Пари Сен Жермену. Преко моћног агента Пинија Захавија који има велики утицај у Паризу, Реал је пре две недеље предложио Свецима 90.000.000 евра и Бејла у замену за Нејмара. Нити је ПСЖ био загрејан, нити је Нејмар био расположен јер жели назад у Барселону. А није ни Бејл који се налази на вратима историјског уговора у Кини...

У Европи не постоји клуб који је спреман да плати Реалу тражених 60.000.000 евра за обештећење и да преузме на себе Бејлову астрономску плату од 17.000.000 евра нета по сезони.

Једино решења је Кина где се прелазни рок завршава 31. јула. А Бејлов моћни менаџер Џонатан Барнет је већ почео преговоре са кинеским клубовима пошто је убедио свог клијента да оде на Далеки исток и заради огроман новац. Од јуче се спекулише да Бејла желе Пекинг Гуан, Ђијангсу Сунинг и Шангај Шенхуа, барата се разним сумама за уговор, а са Острва стиће потпуно невероватна информација.

Тешко је поверовати у оно што Мирор пише, али са Кинезима никада нисте начисто. Према сазнањима острвског таблоида, Пекинг нуди Бејлу невероватних 1.000.000 евра недељно?! То је дакле преко 50.000.000 евра годишње. Више од онога што зарађују и најплаћенији играчи данашњице Меси, Нејмар и Роналда.

Или је истина мало другачија?

Претпостављамо да острвски лист мисли на бруто плату како се иначе у енглеским медијима представљају зараде фудбалера. Чак и са порезом у Кини, Бејл би опет зарадио огроман новац. Преко 23.000.000 евра нето по сезони. Више од онога што има у Реалу. А дужина уговора би била иста – још три године. То значи да би Велшанин зарадио 18.000.000 евра више него када би остао у Реалу да одради уговор до краја. И много више од онога што би добио у неком другом европслком клубу. Примера ради, Тотенхем је једини имао конкретну понуду и нудио му је тек око 7.000.000 евра по сезони. Јасно је онда каквих би се пара Бејлодрекао када би одбио кинеске милионе зарад озбиљног фудбала у Европи...

Барнет је разрадио причу са Кинезима, убедио Бејла, али остаје још да Реал упали зелено светло. А то неће бити лако иако Мадриђани једва чекају да се реше Велшанина.

Кинески клубови знају у каквој је Реал ситуацији и не желе да плате тражено обештећење. Или нуде неке минорне износе. Они су спремни да издвоје огроман новац за плату играча, али нису спрмени да дају паре и за обештећење. Према закону у Кини, на сваки трансфер већи од 10.000.00 евра се плаћа дупли порез. То би значило да би Кинези морали да плате додатних 100.000.000 евра поред Бејловог уговора, ако би желели да испуне Реалове захтеве.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар