Звезда пред жријеб: Само не Ајакс!

Зашто су пожељни Селтик и Копенхаген? Динамо исто непожељан, може поново са Белорусима или Кипранима. . .

Фудбал 22.07.2019 | 11:29
Звезда пред жријеб: Само не Ајакс!
Тачно је да је двомеч са Хелсинкијем свима у мислима на Маракани, посебно што током летњих месеци прво треба да скочите, па онда да кажете “хоп”. Ипак, уз поштовање прваку Финске који за два дана гостује на Маракани, стручни штаб и играчи Црвена звезде гледаће данас краичком ока ка Ниону и жребу потенцијалних парова за треће коло квалификација за Лигу шампиона (почиње у подне).

Поменуто треће коло представља круцијални корак овог лета, јер би победа у потенцијалном двомечу осигурала Звезди европску јесен и учешће бар у Лиги Европе. Став уочи данашњег жребања је јасан – по сваку цену избећи Ајакс из Амстердама. Полуфиналиста овогодишње Лиге шампиона  представља другу галаксију за све клубове који ће се данас наћи у шеширу. Тачно је да су остали без Де Лихта и Де Јонга, али... Сувише је јак Ајакс и за Звезду и за остале клубове посебно што су Копљаници били врло активни у летњем прелазном року. И даље су на Јохан Кројф Арени присутни Зијах, Нерес, Таљафико, Блинд наш Душан Тадић. То је екипа која би и ове године могла да дође до завршнице Лиге шампиона.

У категорију непожељних свакако спада Динамо из Загреба, који је такође у повлашћеном положају. Не толико због снаге Модрих, јер је у Милојевићевој ери Звезда побеђивала и јаче, колико због треће димензије сусрета. Најмање би се причало о фудбалу, сенка великих инцидената надвила би се над мечевима на Маракани и Максимиру.

Можда у најпожељније ривала спадају Копенхаген и Селтик. Шампиони Данске и Шкотске су у пројекцији квалификација за Лигу шампиона повлашћени и у плеј-оф рунди. То значи да би Црвена звезда задржала њихов статус носиоца на жребању за четврто коло и добила лакше ривале на последњој препреци за Лигу шампиона. А ту су Јанг Бојс, Славија Праг и ако прођу БАТЕ Борисов и АПОЕЛ. Наравно, далеко од тога да би српски шампион био изразити фаворит у сударима са Копенхагеном и Селтиком, али... То су тимови против којих може да се игра. Шансе би биле подједнаке.

Дакле, Ајакс је најнепожељнији, Динамо из Загреба је у фолдеру “за избегавање”, победе над Копенхагеном или Селтиком би отвориле пут ка Лиги шампиона.

Црвена звезда има још два потенцијална ривала у трећем колу. Не би имали ништа против у Љутице Богдана да као потенцијалног ривала добију победника меча БАТЕ Борисов – Розенборг. Белоруски првак је показао снагу у реваншу са Пјастом и извукао се из изгубљене ситуације. Редовно постиже добре резултате у Европи, али Црвена звезда би била благи фаворит. Иста констатација важи и када се поведе реч о победнику меча АПОЕЛ - Сутјеска. Ту су Кипрани пројектовани као победници. Незгодан тим, али далеко од тога да је непобедив. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар