''Зашто је Спанулис отишао из ПАО-а?''

Причаћу о томе кад заврши каријеру! Дугогодишњи генерални менаџер и председник Панатинаикоса, Манос Пападопулос, "пецнуо" је великог ривала Олимпијакос.

Кошарка 22.07.2019 | 19:43
''Зашто је Спанулис отишао из ПАО-а?''
Он је истакао да црвено-бели из Пиреја не би освојили ниједну титулу Евролиге да им није било Василиса Спанулиса, бившег играча "зелених".

Спанулис је 2010. прешао у Олимпијакос као слободан агент, након што је напустио ПАО.

Са Пирејцима је освојио евролигашку титулу 2012. и 2013. године, док им је донео и грчко првенство 2012, 2015. и 2016. – у оба случаја први пут од 1997. године.

Пападополус се присетио Спанулисовог одласка, као и преласка Рамунаса Шишкаускаса у ЦСКА 2007. године.

"Мислим да је грешка направљена са два играча. Један од њих је био (Рамунас) Шишкаускас. Верујем да је он остао у Панатинаикосу освојили би три титуле заредом у Евролиги. Али, њега је замени Шарас (Јасикевичус), који је један од најбољих играча икада у Европи", изјавио је Пападопулос и наставио:

"Друга грешка направљена је код Спанулиса, који је отишао у Олимпијакос. Да није отишао тамо, Олимпијакос не би освојио ниједну Евролигу и у то сам сигуран. Чак и да су имали тим од 100 милиона долара годишње".

Он је открио и како је дошло до "грешке" са Билијем.

"Грешка је што је отишао. Не знам ко је направио ту грешку, а ко није. Не могу да откриван додатне информације о том трансферу. Можда ћу моћи да кажем нешто ново када Спанулис заврши професионалну каријеру", заинтригирао је Пападопулос.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар