Истина је, Бејл на прагу огромног трансфера у Кину!

Нико у Европи није могао ни желео да му понуди такве услове.

Фудбал 22.07.2019 | 13:04
Истина је, Бејл на прагу огромног трансфера у Кину!
Герет Бејл је тема дана у светском фудбалу. Растанак је ненимнован... 

Зинедин Зидан је јасно открио после меча са Бајерном да му Велшанин није у плановима и да може да иде. Бејлов агент Џонатан Барнет је експресно одговорио да Зидана треба да буде срамота због третмана који Велшанин има код њега. А гомила шпанских новинара вечерас јавља да је трансфер у Кину на видику.

Из Шпаније стижу вести да Бејл није играо против Бајерна јер је то његов менаџер тражио од клуба. Наводно је Барнет замолио Реал да не користи Бејла због страха од повреде јер су у одмаклим преговорима са клубом из Кине. Ствар је озбиљна јер је Бејл ипак пристао да оде у Кмну за велики новац.

Шпански новинари откривају да су два клуба у питању и да Барнет преговара са оба. Један би требало да је Пекинг Гуам, а други је наводно Ђијангсу Сунинг. Неки медији спекулишу да је и Шангај Шенхуа у игри.

Бејл у Реалу зарађује око 17.000.000 евра годишње нето што га чини најплаћенијим игачем у екипи и после Месија најплаћенијим у Примери.

Због те огромне плате, Бејл није реална опција за клубове попут Интера, Пари Сен Жермена, Бајерна, Манчестер Јунајтеда и Тотенхема којима је нуђен или који су само разматрали опцију његовог доласка. Најконкретнији је био Тотенхем који му је нудио дупло мању плату, али Велшанин и његов агент су ту понуду глатко одбили.

Кина је једина могућа дестинација на којој Бејл може да добије плату као у Реалу. Штавише, и много богатији уговор од оног који има тренутно.

Острвски Терлеграф јавља да је Пекинг Гуам највише загризао јер очајнички покушава да доведе неко звучлно име пошто их је Вилијан из Челсија одбио. Пекинг је спреман да понуди Велшанину плату од 36.000.000 евра годишње бруто за три сезоне. С обзиром на порез који је мањи него у Шпанији (скоро дупло), Бејл би зарађивао више него у Мадриду. Додатна спона за трансфер је што у Пекингу већ игра СедрикБакамбу који је такође клијент Џонатана Барнета и којем је најмоћнији острвски агент обезбедио плату од невероватних 18.000.000 евра по сезони! Неће му бити проблем да Бејлу избокусује већи уговор од Бакамбуовог...

Шпански медији пишу и да је Ђијангсу спреман за трку за Бејла. Сунингов клуб нуди Велшанину идентичну плату оној коју има у Реалу.

А не треба из трке отписати ни Шангају Шенхуу чији тренер Кике Флорес инсистира код управе клуба да не пропусте шансу када је Бејл већ спреман да дође у Кину. Они су наводно спремни да понуде далеко већу плату од Пекинга и Ђијангсуа, али немају намеру да плате обештећење. По кинеском закону, сваки клуб плаћа дупли порез на обештећење од преко 10.000.000 евра.

Пекинг и Ђијангсу би платили неко обештећење, али не превелико. Зато су примамљивије опције за Реал који се нада макар 50.000.000 евра од продаје Бејла.

Реалу не одговара мање обештећење, али му не одговара ни незадовољан Бејл са највећим уговором у свлачионици. Реал мора негде да буде спреман на жртву...

Времена нема много јер прелазни рок у Кини траје још десет дана. Кина је једина шанса да се Реал реши Бејла. Играч је после дугог размишљања пристао да се пресели у Кину, Барнет је у преговорима са два клуба, покушава да избоксује што јачи уговор и нада се зеленом светлу Реала.

Епизода Герета Бејла у Реал Мадриду би требало да се заврши до краја месеца.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар