Послије шест мјесеци чекања, долази!

За само 2. 000. 000 евра више! Идриса Геј коначно у ПСЖ-у!

Фудбал 22.07.2019 | 13:42
Послије шест мјесеци чекања, долази!
Цео јануар јурио је Томас Тухел Идрису Геја, а изгледа да ће га дочекати овог лета. Сенегалац никад није био ближи Парку принчева и какви наговештаји стижу из Енглеске и Француске делује да ће постати шести новајлија ПСЖ-а у сусрет новој сезони.

Цена је нешто већа од оне коју је, условљен финансијским ограничењима услед УЕФА финансијског фер-плеја, клуб из Париза могао да понуди током зиме. Тад је највише ишао до 30.000.000 евра, а сад се на Гудисон послао допис у коме нуди 32.000.000 евра и бонусе, што би, сматрају челници клуба, било довољно да се изда дозвола за реализацију посла. У почетку су Карамеле захтевале целих 40.000.000 евра, међутим, како Евертон није баш одушевио у другом делу сезоне, мало је цена коригована, па је договор на помолу. 

Канал плус јавља да се само чекао крај Афричког купа нација, у коме је Сенегал изгубио од Алжира и да су се напокон стекли услови да се трансфер реализује. Према неким најавама, већ наредне седмице. Уговор би требало да буде потписан на пет година.

Разлог што Тухел толико жели Геја јесте у сазнању да му је потебан још један задњи везни и да за такмичење на више фронтова није довољно само ослонити се на староседеоца Марка Вератија и придошлицу Андера Ереру. Поготово што Немац није задовољан како је посао, по доласку из Зенита, одрадио ЛеандроПардес, жели да се реши Аргентинца и да му доведе замену. Уосталом, претходно је Адријен Рабио отишао у Јувентус, Ђовани Ло Селсо је дефинитивно продат Бетису, где је играо на позајмици, а како је Идриса Гејдавнашња жеља, таман би попунио место у везном реду.

Засад је Пари Сен Жермена довео, осим Ерере, голмана Марчина Булку из подмлатка Челсија, левог бека Мичела Бакера из младог тима Ајкаса, Севиљиног Пабла Сарабију и Абду Дијалоа из дортмунске Борусије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар