СЛС: Опроштај од Европе, па рутинских 3:0 на "Чаиру"!

Екипа Сима Крунића убедљива на почетку суперлигашке сезоне.  Раднички после бруке дао три лака комада, Хаскић пред трансфером у Иран! Пролетер постаје редовна мушерија Нишлија.

Фудбал 21.07.2019 | 23:13
СЛС: Опроштај од Европе, па рутинских 3:0 на "Чаиру"!
Неколико дана после бламаже у првом колу квалификација за Лигу Европе, фудбалери Радничког из Ниша нису допустили себи још једно непријатно изненађење.

На "отварању" суперлигашке сезоне, на "Чаиру" је пао гост из Новог Сада.

Раднички Ниш - Пролетер 3:0 (2:0)

Екипа Сима Крунића је оставила за собом шокантан крај европског лета и погоцима Риоте Номе (у 11. минуту), Стефана Михајловића (у 24) и Вељка Батровића (у 77) остварила најубедљивији тријумф у уводном колу Линглонг Суперлиге Србије.

Нишлије су успехом против "старе муштерије" бар до наредног кола заузеле чело табеле, јер су најубедљивије ушле у нову сезону.

За опоравак од европске бруке било је довољно само 13 минута. Брзопотезно је Раднички преболео шокантну елиминацију од Флоре и победом над Пролетером отворио је нову сезону Суперлиге Србије. Вицешампион државе је без већих проблема изашао на крај са Новосађанима, пошто је у Нишу славио 3:0.

Изабраници Сима Крунића тражили су што бржу рехабилитацију после ружне епизоде на међународној сцени и у томе су успели у уводу утакмице. Најпре је Ријота Нома у 11. муинуту савладао Николу Петрића, наговестивши да бодови остају на Чаиру, резултат је у 24. подебљао Стефан Михајловић, стрелац и пре три дана против тима из Талина, а тачку ставио резервиста Вељко Батровић у 77.

Иначе, била је ово шеста победа Нишлија над Пролетером у исто толико последњих међусобних мечева. Било да играју пред својим или гостијућим навијачима, фудбалери Радничког очигледно знају како да разоружају екипу са Слане баре. А пошто нико у првом колу није славио убедљивије од Реала са Нишаве, састав СимаКрунића је после уводних 90 минута лидер на табели.

Ни овога пута у протоколу утакмице Радничког није био први стрелац лиге из прошле сезоне, Нермин Хаскић. Минулих дана стизале су са Чаира информације да је повређен, да је то разлог због којег је пропустио двомеч са Флором, међутим, изгледа да управа клуба ради на трансферу Хаскића.

Према информацијама из Ирана, 30-годишњи шпиц налази је пред потписом за тамошњи Пресеполис. Нови тренер клуба из Техерана, Аргентинац Габријел Калдерон, наводно, лично инситира на потпису Хаскића, а цена је, давно позната, 500.000 евра и лако је остварива за клуб које је чак 12 пута био првак државе.

Резултати 1. кола:

Инђија - Партизан 0:1 (0:1)
/Тошић 27'/

Раднички - Пролетер 3:0 (2:0)
/Нома 11', Михајловић 24', Батровић 77'/

одиграно у суботу

Спартак - Рад 2:1 (0:1)
/Обрадовић 66, Видаковић 80 - Трифуновић 45+3п/

Младост - Радник 2:1 (0:1)
/Павловић 71п, Радивојевић 89 - Даноски 16/

Чукарички - Напредак 1:0 (1:0)
/Стојановић 42/

Војводина - Мачва 3:1 (0:0)
/Матић 50, 51, Гемовић 90+3 - Стевановић 79/

Црвена звезда - Јавор 2:0 (2:0)
/Јовичић 28, Бен 45п/

одиграно у петак

Вождовац - ТСЦ Бачка Топола 1:2 (0:0)
/Стојчев 70 - Томановић 55, Силађи 75/

Парови 2. кола: Јавор - Партизан, Мачва - Инђија, Напредак - Војводина, Рад - Чукарички, Радник - Спартак, ТСЦ - Младост, Пролетер - Вождовац и Црвена звезда - Раднички.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар