Одлазак посљедњег Чоловог гардисте!

Без фотке са Клинтом Иствудом. . . После 333 утакмице!

Фудбал 22.07.2019 | 10:32
Одлазак посљедњег Чоловог гардисте!
Чувена Атлетикова одбрамбена тројка Хуанфран – Годин – Филипе Луис је данас и дефинитивно отишла у историју...

И последњи од Чолових верних преторијанаца се опростио од дреса Рохибланкоса. Прво је Годин рекао „збогом“ и отишао у Интер, потом је Хуанфран потврдио да одлази овог лета по истеку уговора, а данас је Филипе Луис по други  пут у каријери напустио Атлетико. Овога пута за сва времена...

Искусни Бразилац одлази као слободан играч. Уговор му је истекао, понуђен је нови, али је одбио. Било је доста. Желео је да се врати у домовину где ће у будућности носити дрес Фламенга.

Филипе Луис је био један од најважнијих чланова Симеонеове генерације, најуспешније у историји Атлетика. Освојили су титулу, куп, два пута Лигу Европе, два Суперкупа Европе, играо два финала Лиге шампиона.

Један је од играча у које је Симеоне имао највеће поверење. У првом мандату је четири године био стандардан у одбрани Атлетика по доласку из Депортива. Чинио је чувени бедем са Годином, Мирандом и Хуанфраном. Потом је отишао у Челси код Муриња, али се после неславне сезоне вратио у Ателтико где је опет био незамењив. Опет у одбрани са Годином и Хуанфраном, док су се поред њих мењали Хименез, Ернандез, Савић...

Данас је Атлетико припредио малу свечаност у част одласка Филипеа Луиса. Били су ту председник Серезо, газда Хил Марин, тренер Симеоне, саиграчи Савић, Коке, Облак, Мората, Саул, чланови стручног штаба Бургос и Ортега...

„Прво желим да захвалим газди Хилу Марину који ме је повређеног довео из Депортива са поломљеном ногом и који ми је касније дао шансу да се вратим из Челсија. Хвала и председнику који ме је увек третирао лепо. Хвала тренеру и његовим помоћницима са којима сам улазио у многе велике битке. Хвала саиграчима који су увек били уз мене. У добрим и у лошим тренуцма. Никада ништа овде не бих направио да ми није било Кокеа на мојој страни који је трчао више од свих. Осећам се привилегованим што сам овде проживео најлепше дане каријере. Када сам дошао, нисам могао ни да замислим да ћу одиграти 333 меча у овом дресу. Ателтико је клуб који вам украде срце. Сада постајем његов највећи навијач иако ми је било чудно да јуче гледам пријатељски меч, знајући да више нисам Ателтиков играч“, рекао је Филипе Луис.

Њега ће на левој страни одбране наследити Франческо Лоди који је дошао из Атлетико Параненсеа за 20.000.000 евра.

„Остављам овај дрес у наследство младом земљаку за којег сам сигуран да ће урадити неке добре ствари. Лоди је био најбољи бек у Бразилу, то су ми сви рекли“.

Председник Енрике Серезо, иначе познати филмски продуцент се на занимљив начин опростио под ФилипеаЛуиса.

„Жао ми је само што нисам испунио обећање и упознао те са Клинтом Иствудом. За све који не знају, Филип је велики љубитељ филма. Нажалост, Клинт не путује много у последње време, па се нисте срели, али надам се да хоћете у будућности. Одлазиш као легенда Ателтика после 333 утакмице. Био си господар леве стране. Атлетико ће увек бити твоја кућа. Хвала ти у име клуба и навијача“, рекао је Серезо.

Одласком Филипеа Луиса, завршена је и једна ера у Атлетику.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар