СП: 1/4-финале - меч каријера и за снове младих "делфина"!

Капитен ватерполо репрезентације Србије на Светском првенству у Јужној Кореји Милош Ћук изјавио је да је одбрана кључ успеха у четвртфиналу против Шпаније.  Очекивања капитена Милоша Ћука и Душана Мандића пред четвртфинале СП против Шпаније.

Остали спортови 21.07.2019 | 23:20
СП: 1/4-финале - меч каријера и за снове младих "делфина"!
Подмлађени састав Србије (без седморице стандардних репрезентативаца) имаће у четвртфиналу Светског првенства испит каријере.

"Делфини" ће за полуфинале играти против Шпаније, коју су прошле године после бољег извођење петераца победили у финалу Европског првенства. За разлику од тог дуела одиграног у Барселони, "црвена фурија" ће у Јужној Кореји имати улогу фаворита, јер пред њом је састав Дејана Савића који нема превише искуства и тек се кали за велике окршаје у будућности.

Међутим, предвођени капитеном Милошем Ћуком и убојитим голгетером Душаном Мандићем, млади "делфини" већ на Светском првенству желе да оставе најбољи утисак.

Ватерполисти Србије посматрали су у недељу победу Шпанаца против Јапана у осмини финала и уверили се у квалитете ривала.

"Јака репрезентација којој су контре али и индивидуални квалитети обележје. Морамо да поновимо одбрану и верујем да ћемо умети са тим да се изборимо. За већину играча нашег тима ово ће бити можда најважнија утакмица у каријерама и са тим притиском треба да се носимо", рекао је Ћук за сајт Савеза.

Душан Мандић је истакао да ће екипа дати све од себе да се пласира у полуфинале.

"Спремни смо за утакмицу знали смо да ће бити Шпанија. Ипак је Јапан слабији. Можемо да се супротставимо вицешампиону Европе. До сада смо урадили све што смо желели и хоћемо да наставимо тако", поручио је Мандић.

Утакмица између Србије и Шпаније игра се у уторак од седам ујутро по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар