Арсенал има ''клинце који ће покорити свијет''!

Подмладак Арсенала пружа одличне партије у предсезони.

Фудбал 21.07.2019 | 20:40
Арсенал има ''клинце који ће покорити свијет''!
''Тобџије'' из Лондона у својим редовима имају клинце који ће да покоре свијет!

Тако тврди 17-годишњи члан академије Арсенала Букајо Сака, који је један од неколико фудбалера из подмлатка овог клуба који је прикључен припремама сениорског тима под командом Унаија Емерија.

И не само да су укључени у рад са првотимцима, већ и бриљирају – скоро све голове у досадашњем току предсезоне постигли су играчи до 20 година, а један од њих био је дјело Саке, који је затресао мрежу у дуелу са Колорадо Репидсима, у којем је Арсенал тријумфовао резултатом 3:0!

На истом мечу поентирао је и 18-годишњи бразилски нападач Габријел Мартинели, а у дуелу са минхенским Бајерном (тријумф Енглеза 2:1) побједнички гол у 88. минуту је постигао офанзивац Еди Нкетија рођен 30. маја 1999. године.

Исти играч је два пута натјерао одбрану Фиорентине (3:0) на капитулацију, а један гол био је дјело везисте Џоа Вилока који ће за мјесец дана прославити 20. рођендан...

''Играчи који долазе из Арсеналове школе су посебни. Ова генерација може да обиљежи рад клуба и да покори свијет'', узбуђено говори крилни фудбалер који ће 5. септембра постати пунољетан и не устручава се да похвали рад шпанског стручњака, који је са Севиљом освојио три титуле у Лиги Европе.

''Шеф ради одличан посао и усмјерава нас на прави начин. Свакодневно напредујемо и учимо што је могуће више. Што се мене тиче, морам да наставим да ''гурам'' даље. Желим да покажем тренеру шта све могу и да будем спреман да заиграм у званичној утакмици за најјачи тим кад за то дође вријеме.''

Саку срећним чини и податак да је Фредерик Љунбгерг именован за помоћног тренера у стручном штабу сениорске екипе, након што је предводио селекцију Арсенала до 23 године.

''Од 15. године радим са њим. Био је ово дуг пут, али осјећам да смо обојица заслужили ове тренутке. Фреди помаже Унаију представљајући му наше предности и недостатке, ради са нама индивидуално и говори нам шта треба да радимо како би главни тренер био задовољан. Такав приступ чини прелаз из омладинског у сениорски фудбал знатно лакшим'', истиче Сака.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар