Ђорђевић купује у Партизану!

"Виртус ће им платити обештећење!" Кошаркашки клуб Виртус из Болоње наставља да се појачава, овога пута на позицији плејмејкера и на позицији "високог" играча.  Виртус плаћа клаузулу Партизану, Николић постаје Теова замена! Дејан Кравић постаје слободан играч, јавља Спортандо.

Кошарка 21.07.2019 | 20:25
Ђорђевић купује у Партизану!
Како преноси овај специјализовани портал, клуб који са клупе предводи селектор Србије Александар Ђорђевић је на прагу довођења плејмејкера Партизана Алексеја Николића.

Николић би требало да пређе у Виртус – који ће црно-белима платити обештећење – и постане резервна опција Милошу Теодосићу, који је доведен као главни играч за наредне сезоне.

"Виртус Болоња ће Партизану платити обештећење за Алексеја Николића", навео је први човек Спортанда Емилијано Каршија.

Виртус би требало да, према истим информацијама, потпише уговор и са Винсом Хантером.

Хантер је претходну сезону провео у АЕК-у, а претходно је наступао за Автодор и Панатинаикос, док је био и члан Мемфис Гризлиса.

24-годишњи Американац покрива позиције крилног центра и центра, а минуле сезоне је бележио 14,8 поена, шест скокова и по 1,4 асистенције и украдене лопте по утакмици.

Николић и Хантер би требало да буду четврто и пето појачање Виртуса за наредну сезону, јер су већ дошли стартери у виду Милоша Теодосића, Кајла Вимса и Френка Гејнса, али и резервисзи Стефан Николић и Ђампаола Рићи.

Доласком Хантера место у тиму би требало да изгуби српско-канадски кошаркаш Дејан Кравић, који је претходну сезону провео у Виртусу бележећи 9,7 поена и 5,3 скока по мечу.

Кравић је био помињан у евентуалној размени са Партизаном, где би дошао у црно-беле у замену за Николића, али од тога ипак неће бити ништа, наводи Каршија.

Како се наводи, Виртус ће Партизану уплатити откупну клаузулу како би словеначки репрезентативац постао заменик Милоша Теодосића на позицији резервног плејмејкера. Алексеј Николић је прошлог лета са Партизаном потписао трогодишњи уговор, а у својој првој сезони бележио је 6,4 поена, 2,3 асистенције и 1,7 скокова у АБА лиги, односно седам поена, три завршна додавања и две ухваћене лопте. За њега се такође као дестинација помињала и Олимпија Цедевита, али од тога на крају није било ништа. 

Занимљиво, Спортандо тврди да је постојала опција да Дејан Кравић буде прослеђен Партизану у трампи за Николића, али се од те идеје одустало. Кравић ће, пише исти извор, највероватније постати слободан играч пошто је Виртус договорио долазак који је последњих годину и по дана наступао за атински АЕК и освојио ФИБА Лигу шампиона. Сада ће играти за актуелног првака истог такмичења. 

Подсетимо, према нашим сазнањима Дејан Кравић је био интересантан Партизану пре више од месец дана, али се та прича није конкретизовала. Ако Кравић заиста постане слободан у избору нове средине, можда ће се интересовање црно-белих обновити. 

Прошле сезоне Кравић је у просеку постизао 10,9 поена, те имао 5,9 скокова и 1,2 блокаде по мечу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар