Тонијев савјет Рафи: Гледај и учи од Новака!

Стриц Рафаела Надала и бивши тренер, Тони Надал, открио је о чему је разговарао са другим тенисером света током финала Вимблдона.

Тенис 21.07.2019 | 19:43
Тонијев савјет Рафи: Гледај и учи од Новака!
Новак Ђоковић и Роџер Федерер играли су готово пет сати и Тони каже да је том приликом имао доста тог да каже Рафи.

Обично се мисли како најбољи играчи на свету све раде непогрешиво, али чак и шампион какав је Рафаел Надал уме да закаже што се догодило у полуфиналу са Федерером.

"Финале је било једно од најбољих у историји, имало је све што је теребало за велики меч, мада памтим боље мечеве на УС Опену или рецимо у полуфиналу Ролан Гароса 2011. године", рекао је Тони Надала за шпанску државну телевизију.

Каже да се још много тога може очекивати од његовог бившег ученика.

"Рафа има још доста година пред собом на највишем нивоу, тачније све док буде осетио да га тенис узбуђује. Годинама су говорили како ће имати краћу каријеру, срећом, нису били у праву. Био је у стању да слуша, испиисали су га други. То је знак интелигенције. Ниво игре је увек био висок, некад и превисок", сматра Тони.

Потом је открио тајну о чему је са Рафом причао током финала Ђоковић - Федерер.

"Заједно смо гледали финале и рекао сам му, 'погледај где Новак стоји, одакле враћа сервис'. Био је много ближи основној линији него што је Рафа био против Роџера у полуфиналу. Признао ми је да сам у праву и да није било добро што је стајао далеко иза код ритерна. Питао сам га, 'зашто ниси променио позицију за ретерн кад смо ти и Франсиско Рођ и ја рекли да је то да урадиш током меча'? Рекао ми је да није видео, да није разумео наше сигнале, да јесте, свакако би урадио другачије", поручио је Тони Надал.

Он сматра да се садашња велика тројка издваја по успешности у односу на некадашње шампионе.

"Статистика све показује. Бјерн Борг, Џими Конорс и Џон Мекинро који су били велики шампиони, освојили су укупно 26 Гренд Слем титула. Рафа, Роџер и Новак их заједно имају 54, што је више него дупло. Многи ми кажу да су напредовали, али верујем да би сваки од њих имао појединачно више да није било друге двојице. Срећни су што генерација која долази не може да их поремети", закључио је шпански тениски стручњак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар