Активиран жути метеоаларм у БиХ

Данас је на подручју Босне и Херцеговине, изузев регије Вишеграда и Фоче, активиран жути метеоаларм због екстремно високих температура у периоду од 11 до 17 часова.

Босна и Херцеговина 21.07.2019 | 12:56
Активиран жути метеоаларм у БиХ
Температуре ће се кретати од 32 до максималних 35 степени на југу земље.

Федерални хидрометеоролошки завод објавио је временску прогнозу и за наредне дане.

Високе температуре очекују се и у наредном периоду. У првој половини наредне седмице сунчано и вруће, ипак кратко освјежење мјестимично је могуће сутра.

Сутра у Босни умјерено облачно вријеме. У јутарњим сатима падавине се очекују у сјеверним подручјима. Током дана падавине се очекују и у централним дијеловима. У Херцеговини мало до умјерено облачно и сунчано. Развојем облачности може пасти и мало кише. Највиша дневна температура кретаће се између 26 и 33, на југу земље и до 35 степени. 

У уторак у Босни и Херцеговини претежно сунчано вријеме. Жива на термометру кретаће се између 25 и 31, на југу до 33 степена.

У сриједу, такође, сунчано вријеме. Нешто више облака очекује се у источним подручјима. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 25 и 31, на југу до 33 степена.

Екстремне врућине у наредним данима захватиће цијелу западну Европу. Врућ афрички зрак стиже до Француске, гдје се очекују температуре и до 43 степена Целзијуса, а изнадпросјечно вруће ће бити и у Великој Британији.

(Српскаинфо/Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар