СП: Савићеви "делфини" иду на Шпанију!

Ватерполо репрезентација Србије састаће се са Шпанијом у четвртфиналу Светског првенства.  Делфини дочекали Шпанце, Грчка иде на Италију.  Србија против Црвене фурије у четвртфиналу.

Остали спортови 21.07.2019 | 12:45
СП: Савићеви "делфини" иду на Шпанију!
Србија је сазнала противника у четвртфиналу пошто је била слободна у осмини финала после првог места у групи.

Шпанци су до четвртфинала дошли убедљивом и очекиваном победом над Јапаном у осмини финала резултатом 15:7.

Јапанци су се добро држали у првом полувремену и на паузу отишли са само једним голом минуса.

Шпанија је појачала ритам у трећој деоници и отишла на +3, а онда у последњем кварталу потпуно "нагазила" инфериорног ривала.

"Делфини" и Шпанци свој меч четврфинала играју у уторак од 7 ујутру по средњеевропском времену.

Што се осталих парова 1/4 финала тиче, Мађарска се састаје са Аустралијом, Италија са Грчком, а Хрватска чека бољег из дуела Јужне Африке и Немачке.

Сазнали су српски ватерполисти на кога ће се намерити у четвртфиналу Светског првенства. Изненађења није било, Шпанија је лако победила Јапан и изборила право да се са Делфинима бори за место у полуфиналу – 15:7.

Занимљиво је, ипак, да се Јапан држао резултатски у игри све до последње четвртине. Пре завршног квартала Шпанија је водила са 9:6, а тај последњи део меча је добила са 6:1.

Играч утакмице био је Алберт Мунариз, који је постигао шест голова за Црвену фурију, док су по два постигли Алваро Гранадос, Алберто Баросо и Рођер Компте.

Грчка је морала добро да запне да би сломила отпор САД. Одлука је пала тек у финишу меча, Хелени су славили са 11:9 и тиме изборили место у четвртфиналу, где ће играти са Италијом.

После три четвртине резултат је био 8:8, али Американци нису издржали налет Грка у последњем делу меча. Најефикаснији у победничком саставу био је Константинос Генидуњас са четири гола.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО (ГВАНЏУ, ЈУЖНА КОРЕЈА)

Недеља

ПЛЕЈ-ОФ (ОСМИНА ФИНАЛА)

Црна Гора - Аустралија 11:13 *после петераца (9:9)

Грчка – САД 11:9

Шпанија – Јапан  15:11

Јужна Африка – Немачка у току

ЗА ПЛАСМАН ОД 13. ДО 16. МЕСТА

Јужна Кореја - Казахстан 4:17

Нови Зеланд - Бразил 8:12



Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар