Бајерн звао Сити и Барсу...!

Жртвује Алабу због Санеа или Дембелеа! Баварски гигант упутио две званичне понуде.

Фудбал 22.07.2019 | 00:00
Бајерн звао Сити и Барсу...!
Одавно постоји веровање, устоличено изјавама највиших клупских инстанци, да је Давид Алаба заштићен као бели медвед и да Бајерн нема намеру да га прода. Међутим, баш као у случају Герета Бејла у Реалу, ствари су се окренуле и код аустријског репрезентативца.

Не само да је Алаба доступан, већ је Бајерн конкретно решио да његове квалитете покуша да уновчи и докопа се потписа једног од двојице крилних нападача на врху листе жеља – Лероја Санеа или Усмана Дембелеа.

О томе пише каталонски Мундо Депортиво, који је стигао до сазнања да је Бајерн у претходних дан или два послао две званичне, идентичне понуде на адресе Манчестер Ситија и Барселоне. Наиме, Бајерн јер прво контактирао Пепа Гвардиолу и понудио му Алабу и новац за Санеа, а онда је неколико сати касније иста комбинација понуђена Барселони за Дембелеа.

Осим што се интензивно, али засад неуспешно ради на налажењу наследника за Арјена Робена и Франка Риберија, Нико Ковач има намеру ремоделира одбрану. После доласка Лукаса Ернандеза из Атлетико Мадрида за 80.000.000 евра створио се вишак на левом одбрамбеном боку, па је Алаба практично изгубио статус првог левог бека у тиму. Јасно је и аустријском репрезентативцу да му је статус угрожен, због чега одбија да продужи уговор док не добије уверења да ће имати сталну минутажу. После највећег трансфера у историји клуба и довођење светског шампиона с Француском, јасно је, то нико не може да му гарантује.

Бајерн није имао среће. Иако је Сити у потрази за левим беком, спортски сектор Ситија, па и сам Пеп Гвардиоларекли су категоричко „НЕ“ могућности да Сане оде. Фрустриран због неуспеха, Бајерн је окушао срећу у Барселони. Свима је јасно да је Ковач велики поштовалац Дембелеових играчких квалитета и да би га радо видео на Алијанц Арени, али... Барселона и даље жели да Дембелеу пружи још једну шансу, али ће и то пасти у воду ако се Нејмар врати на Камп Ноу. Писало се о томе и претходних дана, Дембелеови агенти спремно чекају расплет с Нејмаром како би поднели захтев за стављање на трансфер листу оног тренутка када би се Бразилац вратио.

И Барселона је у потрази за играчем на левом дефанзивном боку, конкуренцијом Ђордију Алби, али је избор пао на Жуниора Фирпа из Бетиса. С евентуалним трансфером Алабе двојица врсних бекова могли би да се нађу у колизији, јер би обојица желели стално место у тиму, а то је немогуће. Фирпо би после добрих игара у Бетису могао лакше да се привикне на улогу Албиног заменика и евентуално наследника једног дана на стартној позицији. Млађи је од Алабе пет година (има 22), а и клуб би мање пара издвојио за годишњу плату. Дакле, у овом тренутку није реално да Алаба дође у Каталонију.

Бајерн и даље није ни близу да нађе потребне замене на крилима...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар