"Тапшаће се и Томанеу, Кањасу и Крстовићу"

Владан Милојевић још једном о новајлијама.

Фудбал 21.07.2019 | 16:52
"Тапшаће се и Томанеу, Кањасу и Крстовићу"
Говорио је недавно Владан Милојевић да је потребно стрпљење за играче који су овог љета стигли у Црвену звезду, јер се прилагођавају новом систему и новим захтјевима. 

У двомечу са литванском Судувом минуте је упсао само Шпанац Кањас, који је у првом мечу ушао са клупе, док у реваншу никога од новајлија није било у протоколу. Ни Кањас, ни Томане, ни Панков, ни Жандер, ни Крстовић, ни Васиљевић. По први пут се то догодило још од када је Ненад Лалатовић био тренер Звезде.

Разлози су, ипак, добро познати. Неки су повријеђени, неки недовољно опорављени, док голман Васиљевић тренутно за конкуренте има много искусније Борјана и Поповића. 

На суперлигашкој премијери против Јавора, један се ипак, нашао у тиму. Бразилац Жандер је заузео мјесто лијевог бека од првог минута и наговијестио да ће бити озбиљна конкуренција Милану Родићу. Играо је до 72. минута, а приликом замјене публика га је наградила аплаузом.

"Жандер није спреман у потпуности, не знам кад је посљедњи пут одиграо такмичарску утакмицу. Странци су дошли пред крај припрема и немамо превише времена да се они припреме већ морају да подижу форму кроз утакмице. Свидио се публици, али сва појачања су квалитетна и нема сумње да ће побрати аплаузе и Томане, Кањас и Крстовић. Жандер има мали проблем у комуникацији и трудимо се да му олакшамо адаптацију", објаснио је Милојевић.

Што се тиче дуела са Јавором, била је то рутинска побједа црвено-бијелих (2:0).

"Видјели смо лијепу утакмицу, са доста шанси и мислим да је требало да буде још голова. Желио сам да видим поједине играче у одређеним улогама и са те стране сам задовољан. Са друге стране Јавор је пружио врло добру игру, показали су се као екипа која зна шта хоће. Желим им много среће и вјерујем да за Јавор нема зиме. Надам се да ће у будућности бити стабилан суперлигаш. Честитам мојим играчима на борбености и сјајној игри. Остављамо ову утакмицу иза нас и окрећемо се новим изазовима", најавио је Милојевић.

Слиједи сада прва утакмица другог кола квалификација за Лигу шампиона, у сриједу у Београду против Хелсинкија (20.45).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар