Шпанци немају милости према Јовићу!

Сенка, разочарење, изолован, хладан. . . ! Марка и Ас баш претерали. . .

Фудбал 21.07.2019 | 16:14
Шпанци немају милости према Јовићу!
Реконструкција Реал Мадрида. Радни назив пројекта који је Зинедин Зидан започео када се вратио на клупу Краљевског клуба 11. марта. Све оно у финишу протекле сезоне сматрало се припремом за ово што долази, али први контролни сусрет у новој, констатују мадридски медији, није показао да је та припрема била успешна. И још пишу како нема дилеме да ће пут до новог, моћног Реала, бити дугачак и мукотрпан. 

Сви ти закључници извучени су после пораза од Бајерна на Интернационалном купу шампиона у Сједињеним Америчким Државама. 

Марка и Ас, листови који помно прате сва дешавања у Краљевском клубу, детаљно су сецирали сваки педаљ терена и учинак свих играча који су добили шансу ноћас. Нас је, наравно, највише занимало како је у њиховим очима изгледао Лука Јовић, који је одиграо првих 45 минута у белом дресу. Млади српски нападач крочио је на терен почетком другог дела утакмице, када је заменио Карима Бензему.  

Они који су најављивали да ће Лука имати тежак старт у Реалу били су потпуно у праву. Мање због тога што се није посебно истакао на дебију, а много више због немилосрдних шпанских медија. Нема дилеме - да се ради о играчу који је плаћен пет или десет милиона евра, не би пик због непријатног и убедљивог пораза на почетку припрема био на њему. Овако, Јовић је морао да поднесе озбиљан терет одговорности. Готово једнак као староседеоци и велике звезде, попут Модрића, Кроса, Бенземе...  

Србин се нашао чак у наслову Маркине анализе учинка свих играча на синоћној премијери: Јовић и Бензема хладно започели трку за Реалову "деветку". Новинар овог листа није имао милости према двојици нападача. Констатовао је да је Бензема ушао у две прилике. Да прва није била богзна како добра, али да ону другу (из 42. минута) Реалова "деветка" мора да реализује. 



Ни Јовић није прошао ништа боље:

"Сенка. Није лансирао поруке да је нападач за кога треба издвојити толики новац. Изолован, хладан, једва да је додирнуо лопту. Мање више као на Европском првенству за младе у Италије. У групи пновајлија за које се може рећи да су сви осим Азара појачања за Ц тим". 

Ас је покушао да буде духовит:

"Разочаравајућа премијера за Јовића. Поздравио се пред почетак утакмице са Ником Ковачем, тренером Бајерна. То је био његов врхунац на овом сусрету". 

Шпанци, дакле, немају милости. Једноставно, тако то иде када највећи клуб на свету купује "деветку" за 60.000.000 евра и од ње очекује да буде вођа напада у догледно време. На Луки је да сада извуче један од својих најјачих адута, а стручњаци кажу да је то глава. Психолошка стабилност, мирноћа. Да не пада "у кому" и већ против Арсенала за три дана покаже своје право лице. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар