СП: Почиње "Операција Шпанија"...

Репрезентација Србије спрема се за ривала у четвртфиналу Светског првенства.

Остали спортови 21.07.2019 | 10:51
СП: Почиње "Операција Шпанија"...
После одличне игре, победе против Грчке и пласмана у четвртфинале Светског првенства Дејан Савић је српским играчима дао слободно до вечерњег тренинга. Душан Мандић није превентивно био у базену због лакших проблема а уветом, Страхињи Рашовићу је боље, спао је оток на нози и нормално тренира.

Наравно и даље се коментарисала игра са јаком Грчком и посебно подвлачила чињеница да је кандидат за медаљу остао на само три постигнута поготка.

"Наша победа увек полази из одбране. Тако је генерацијама уназад. Све смо испоштовали, све четири четвртине играли са максималном концентрацијом", рекао је Душан Мандић.

Одбрана коју захтева Савић је била претежак проблем за Грке а Димитрије Ристичевић је од 19 удараца одбранио 16 био прва личност утакмице.

"Већ сам заборавио Грке. Имамо велико самопоуздање, једва чекамо наставак такмичења. Али нема еуфорије, још ништа није специјално урадјено", каже Ристичевић.

Импонује атмосфера, заједништво, готово све време момци проводе време заједно. И током игре је гласно бодрење а свему том тон даје селектор Савић који је против Грчке скоро промукао.

"Нама остаје да чекамо ривала и биће то Шпанија. Одлична екипа, сетите се финала Европског првенства. Победили су нас у Загребу недавно, али то ништане значи. Ако хоће да победе мораће да дају максимум као и ми", тврди Виктор Рашовић.

Ђорђе Лазић је одиграо најбољу утакмицу на турниру.

"Пробили смо лед, имамо самопоуздање и лакше играмо. Против Шпаније нема много приче, даћемо све од себе да продјемо даље".

Данас у осмини финала Немачка је потпуни фаворит против Јужне Африке, као и Шпанија против Јапана, САД и Грчка водиће узбудљив окршај.

У Гванџуу су јуче стигли и представници савеза: председник Виктор Јеленић, председник Скупштине Саша Влаисављевић, потпредседник Скупштине Данило Икодиновић, генерални секретар Немања Маријан и члан Управног одбора Иван Бањац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар