СП: Аустралија шокирала Црну Гору и избацила је!

Кенгури боље пливају од Ајкула: Аустралија избацила Црну Гору са Светског првенства! Меч одлучен петерцима!

Остали спортови 21.07.2019 | 10:13
СП: Аустралија шокирала Црну Гору и избацила је!
Аустралијанци су "ишчупали" победу против Црногораца после бољег извођења петераца, после 9:9 у реглуарном делу игре за коначних 13:11.

Најпријатније изненађење турнира ће се у четвртфиналу састати са Мађарском, што чини први познати пар у најбољих осам Светског првенства.

Црногорци су почело лоше у одбрани и у нападу и после прве четвртине имали два гола заостатка.

Они су ипак успели да надокнаде минус и да у последњу деоницу уђу са голом предности, али се и он "истопио". Предност Аустралијанцима донео је Кејс на четири минута до краја, али је изједначујући погодак био дело Радовића.

До краја утакмице није било голова, па се отишло у петерце.

Аустралијанци су казнили лоше извођење пенала противника и поготцима Деверлија и Таунзенда дошли до изузетно битне победе.

У осталим мечевима осмине финала састају се Шпанија – Јапан (против Србије), Јужна Африка – Немачка (против Хрватске) и САД – Грчка (против Италије).

Пада црногорски ватерполо. Момци који су били европски прваци полако један за другим силазе са сцене, а неких нових вансеријских асова нема на помолу. И као резултат тога – крах. Најгори пласман на Светским првенствима у историји.

За Црну Гору нема места у четвртфиналу шампионата света, јер је избацила – Аустралија! Кенгури су бољим извођењем петераца нашли место међу осам најбољих селекција планете – 13:11.

Необјашњиво је како су Ајкуле изгубиле меч од објективно слабијег тима, а имале су током сусрета и два гола предности у трећој четвртини (8:6). Ривал се није предавао, па је у последњој деоници направио преокрет (9:8).

Имали су Црногорци напад за победу, али је ударац Укропине изблокиран. Петерци су одлучивали победника, а промашаји Јановића и Радовића коштали су Ајкуле, које ће разигравати од 9. до 16. места, што је тотални подбачај за тим Владимира Гојковића.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО (ГВАНЏУ, ЈУЖНА КОРЕЈА)

Недеља

ПЛЕЈ-ОФ (ОСМИНА ФИНАЛА)

Црна Гора - Аустралија 11:13 *после петераца (9:9)

ЗА ПЛАСМАН ОД 13. ДО 16. МЕСТА

Јужна Кореја - Казахстан 4:17
Нови Зеланд - Бразил 8:12

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар