ПЛ БиХ: Борцу бод на Грбавици!

Борац одбранио бод на ''Грбавици''! Жељезничар је био опаснији пред противничким голом, али није искористио бројне шансе. Борац се оријентисао на одбрану и вребао своју шансу из контранапада, али таквих није било много.

Фудбал 20.07.2019 | 23:02
ПЛ БиХ: Борцу бод на Грбавици!
Један од дербија првог кола Премијер лиге БиХ, онај између Жељезничара и Борца, завршен је подјелом бодова (0:0), а овом исходу задовољнији могу да буду изабраници Бранислава Крунића, који су се, превасходно, оријентисали на чување свог гола.

Од почетка утакмице изабраници Амара Осима успоставили су контролу над утакмицом и опасно пријетили голу на којем је стајао Младен Лучић. Редали су се покушају домаћих фудбалера, најагилнији су били новајлија у дресу тима са Грбавице Бојо, али и Зец и Османковић, али нажалост око 6000 навијача домаћег тима, ниједна лопта није завршила иза леђа.

Борац је дјеловао компактно када је у питању игра у одбрани, у жељи да прије свега сачува свој гол, а тек онда да по освојеној лопти организује контранапад који би, евентуално, крунисао поготком. Једна таква ситуација догодила се у 35. минуту, када је Вујаклија послије продора кроз средину пронашао Црнова на лијевој страни који је лоб ударцем покушао да матира Ерића, али се све завршило само на покушају.

Иста слика виђена је и у наставку. Домаћа екипа је била та која је стварала прилике и угрожавала гостујући гол, али је посљедња линија Борца, предвођена штоперима Јаничићем и Јовановићем, успјешно одбијала сваки напад.

Посљедњих десет минута Жељезничар је остао са десет играча на терену с обзиром да је други жути картон добио Петар Бојо, који је ''изгорио'' у жељи да се докаже домаћој публици, те беспотребно на центру терена фаулирао Јакуповића.

Ипак, до краја сусрета се није осјетило да је Жељезничар у бројчаном дефициту. Напротив – домаћи тим је наставио са нападима, али на крају, како рекосмо, ниједна лопта није завршила тамо гдје су Осимови пулени жељели, па Борац у Бањалуку носи велики бод, који много значи на психолошком плану пред припрему прве домаће утакмице, коју ће Бањалучани одиграти против Звијезде 09 из етно-села Станишићи, која је данас доживјела дебакл на стадиону у Угљевику у дуелу са Тузла ситијем (1:5).

На другој страни, Жељезничар у другој рунди гостује Младости, која је данас на гостовању савладала још једног повратника у елиту Вележ (1:3).

Током данашњег дана, већ су одигране двије утакмице премијерне рунде бх. шампионата. Други повратник у елиту мостарски Вележ поражен је пред домаћом публиком од Младости из Добоја код Какња резултатом 1:3, док је још убједљивији био Тузла сити, који је у Угљевику декласирао Звијезду 09 резултатом 1:5.

Сутра се у Тузли састају Слобода и Радник, док ће на стадиону ''Асим Ферхатовић – Хасе'' снаге одмјерити актуелни шампион и вицешампион БиХ Сарајево и Зрињски.

Коло ће у понедјељак, дуелом на ''Пецари'', затворити Широки Бријег и Челик.

Почетни састави екипа:

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Ерић, Стевановић, Павић, Зец, Крпић, Богичевић, Алиспахић (од 67. Мујезиновић), Садиковић, Веселиновић, Бојо, Османковић. Тренер: Амар Осим.

БОРАЦ: Лучић, Јовановић, Црнов (од 61. Јакуповић), Даниловић, Ћосић, Дујаковић, Мирић, Босанчић, Врањеш, Јаничић, Вујаклија (од 79. Кајкут). Тренер: Бранислав Крунић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 1. КОЛО:

Вележ - Младост 1:3 (0:1)
/Бериша 50 - Фанимо 11, Црнички 54, Драгутиновић 81/

Звијезда 09 - Тузла сити 1:5 (0:1)
/Марковић 50 - Црнкић 23, 37, аутогол 45, Убипарип 74 пен, Рамић 81/

недјеља:

Сарајево - Зрињски (19.00)

Слобода - Радник (20.30)

понедјељак:

Широки Бријег - Челик (21.00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар