Умаг: Лајовић за прву титулу у каријери!

Лајовић до финала у Умагу предајом Каруза.  Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у финале турнира у Умагу.

Тенис 20.07.2019 | 22:55
Умаг: Лајовић за прву титулу у каријери!
Турнир у Умагу неће проћи без Србина у финалу. Место на хрватском приморју могло би да буде "обећана земља" за Душана Лајовића, пошто ће се у њему борити за прву АТП титулу у каријери.

Лајовићу је до пласмана у финале био довољан само један сет. У борби против Салватореа Каруза добио је први сет са 7:5 после 59 минута игре, а потом се Италијан - предао.

Питање је шта се са Карузом десило, јер је имао брејк предности до 5:4, када је сервирао за освајање сета. Од тог момента кренуо је преокрет, Лајовић је добио три узастопна гема, направио је, дакле, два брејка и са 7:5 освојио сет.

Можда се Италијан повредио, можда је изгубио нерве после преокрета, тек није наставио меч и тиме је поклонио Лајовићу место у финалу.

Душан ће се за титулу борити са Атилом Балажом, који је спречио српско финале у Умагу, јер је победио Ласла Ђереа у првом полуфиналном дуелу са 6:2, 6:4.

Лајовић би без обзира на резултат у финалу требало да од понедељка буде поново међу 30 најбољих на свету.

Њему ће то бити друго финале ове сезоне пошто је раније играо за титулу и на турниру Серије 1.000 у Монте Карлу где је поражен од Фабија Фоњинија.

Лајовић је до финала на турниру АТП 250 Серије стигао тако што је добио почетни сет са 7:5 после чега му је противник, Италијан Салваторе Карузо, 125. на светској листи, предао меч због повреде.

У том почетном сету Карузо је први направио брејк, водио је са 3:1, 4:2 и 5:3, али је лајовић успео да преокрене све у своју корист и добиује почетни сет.

Карузо је тражио медицинску помоћ, али после свега три одиграна поена на старту другог сета решио је да преда меч.

Лајовић ће у финалу играти против Атиле Балажа из Мађарске, који је претходно у полуфиналу у два сета био бољи од другог српског тенисера Ласла Ђереа, 6:2, 6:4.

Иначе, финале турнира у Умагу је на програму у недељу од 20 часова.

Победнику турнира ће осим 250 поена припасти и наградни чек од 90.390 евра.

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар