Све шири круг кандидата за Фекира!

Лион чека својих 30. 000. 000 евра! Капитен Лавова на прекретници у каријери. . .

Фудбал 21.07.2019 | 09:16
Све шири круг кандидата за Фекира!
Од потписа до преласка у Ливерпул, до Бетиса. Тако би могао да се креће пут Набила Фекира у размаку од само годину дана.

Капитен Лиона ових дана налази се на великој прекратници у каријери пошто је ушао у последњу годину уговора, а евидентно је да је одлазак ближи од останка. Последњих дана интензивно се писало о интересовању Бетиса, чак и да је клуб из Андалузије спремио петогодишњи уговор вредан 35.000.000 евра укупно, односно чак 7.000.000 евра годишње, али се сада круг кандидата за потпис светског шампиона проширио на четири екипе. Уз Бетис ту су још Севиља, Валенсија и Наполи!

Бетис је своје за Фекира представио врло конкретном понудом, која је вероватно изненадила и дугогодишњег фудбалера Лиона. Пошто је одлазак Ђованија Ло Селса тренутно известан јер је Аргентинац поднео захтев да буде стављен на трансфер листу, тако и Бетисови апетити расту и одређене играче морају да замене и надограде бољим. Тим са стадиона Бенито Виљамарин је овог лета довео Хуанмија, Педразу и Данија Мартина, али се оно највеће појачање чека управо у лику Набила Фекира. Иако на столу има уговор какав би мало ко одбио, Фекир је одлучио да Бетис ипак стави на чекање пошто се нада да би могао да добије понуду од екипе која ће ове године играти Лигу шампиона. То могу да му понуде Наполи и Валенсија. Не и Бетис, који ће и ове године бити без европских такмичења, док је Севиља у Лиги Европе.

Француски дневник Екип тврди да је Напуљ место које се највише свиђа Фекиру и да би он лично волео да се пресели на стадион Сан Паоло. Разлог је тај што би Наполи једини могао да испуни спортска очекивања Француза и редовно буде у конкуренцији за титулу и учешће у фудбалском елитном такмичењу.

Наполи је ових дана преокупиран преговорима са Реалом око Хамеса Родригеза. Колумбијац који се прво обећао Наполију, па онда ипак одлучио да оде у Атлетико сада више ни сам не зна шта жели. Ако би Наполи успео да заврши његов трансфер сигурно би одустао од Фекира, поготово што се интензивно разговара и са Лилом за Николу Пепеа.

Валенсија и Севиља засад су само показали интересовање, не и конкретне намере да доведу Фекира. Лион у свему томе чека реакцију клубова и први који буде искеширао 30.000.000 евра може да добије играча.

Бетису то сигурно неће бити проблем ако се реши Ло Селса, јер је са играчем договорено да обештећење не сме да буде мање од 75.000.000 евра – мада је питање да ли неко жели да плати толики новац за играча који је одиграо једну добру сезону у Бетису –. Севиља је већ пазарила десеторицу играча и прешла преко 120.000.000 евра, али ако спортски директор Монћи и тренер Севиље Ђулен Лопетеги буду зацепили да га узму, даће и тих 30.000.000. Валенсија је можда у најслабијој финансијској позицији, док смо позицију Наполија већ објаснили.

Лион чека...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар