Шпанци провјеравају трансфер Гризмана у Барсу!

Фудбалска федерација Шпаније отворила је истрагу поводом тврдњи Атлетика да им Барселона дугује још 80 милиона евра од трансфера Антоана Гризмана.

Фудбал 21.07.2019 | 08:38
Шпанци провјеравају трансфер Гризмана у Барсу!
Клуб из Мадрида је још прошле недеље издао саопштење у којем тврди да није све било како тврде у Барселони па су позвали Федерацију да процени ко је у праву.

Гризман је прошлог лета потписао нови петогодишњи уговор са Атлетиком по ком је откупна клаузула била 200 милиона евра.

Та цена је 1. јула 2019. пала на 120 милиона, колико је Барселона платила "јорганџијама", али у Атлетику тврде да им Каталонци дугују још 80.

"Атлетико верује да је сума од 120 милиона недовољна да испуни откуп његовог уговора јер је очигледно да је се играч са Барселоном договорио много пре него што је цена пала на 120 милиона. Раскид уговора се догодио пре краја прошле сезоне и то пре свега захваљујући потезима играча, тако да смо започели процедуру одбране интереса наших права и легитимних интереса", стоји у саопштењу Атлетика.

С друге стране у Барселони се бране тиме да нису прекршили правила и кажу да нема доказа за тако нешто.

"Разговарао сам са њима, али не мислим да имају било какав доказ за нешто погрешно. Разумем да свако брани свој интересе, причао сам и са председником Енрикеом Серезом, али у томе свему нема ништа. Није ништа било у марту, како тврде", рекао је председник Барселоне Ђозеп Мартија Бартомеу.

Гризман је такође ангажовао адвокате који тврде да је он веома разочаран потезом бившег клуба и његових челника.

"Понашају се лоше и причају све другачије од оног што су њему самом рекли. Нека раде шта мисле да је потребно, ако буде потребно, ми ћемо реговати. Гризман жели само да се посвети новом поглављу своје каријере", рекао је Антоанов адвокат Севан Каријан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар