Рајола ће рећи "то лутко"! Кен већ од 29.999.999,99!

До јуче је био "вундеркинд", сада је "на попусту", јер Роналдо неће заувек имати шансу да освоји Лигу шампиона.

Фудбал 20.07.2019 | 23:44
Рајола ће рећи "то лутко"! Кен већ од 29.999.999,99!
Данас си "вундеркинд", сутра "на попусту".

Такав је данашњи фудбал, у ком се Јувентус намерио да иначе доминантан састав у Италији учини још озбиљнијим конкурентом за титулу у Европи.

Међутим, то није нимало јефтина инвестиција, а од када УЕФА строго посматра финансијске извештаје како великих, тако и малих клубова, у Торину су приморани да "попуне буџет" пред наредни мега трансфер - био то Мауро Икарди из Интера или Пол Погба из Манчестер јунајтеда.

Или обојица...

Било како било, спортски менаџмент осмоструког узастопног шампиона Серије А одлучио је да стави талентованог нападача Моизе Кена на трансфер листу и допише прилично популарну цену, доступну за многе ривале из земље и окружења. Утолико, претпоставка је да први оперативац "Старе даме", Фабио Патрићи, у овом неплаћеном огласу достављеном водећим италијанским листовима сакрио и проценте који ће бити затражени од наредног власника уговора.

дошли

Матијс де Лихт (Ајакс, 85,5)
Кристијан Ромеро (Ђенова, 26,5)
Лука Пелегрини (Рома, 22)
Мерих Демирал (Сасуоло, 18,5)
Адриен Равио (ПСЖ, слободан)
Арон Рамзи (Арсенал, слободан)
Ђанлуиђи Буфон (ПСЖ, слободан)

Није немогуће да ће Јуве покушати, попут Реал Мадрида, да уведе и право првенства приликом наредне продаје, односно цену за коју ће репрезентативац Италије бити враћен у Торино без могућности да трећа страна то поквари. До тада, 19-годишњи дриблер који је одушевио публику у Италији прошле сезоне, коштаће свега 30 милиона евра.

Уколико је ово тачно, понуда Пари сен Жермена могла би да стигне већ данас. Заинтересовани су и Барселона, Евертон и Севиља. То што му је менаџер Мино Рајола свакако ће смирити Кена услед овог неочекиваног преокрета у раној фази каријере.

отишли

Леонардо Спинацола (Рома, 29,5)
Емил Аудеро (Сампдорија, 20)
Стефано Стураро (Ђенова, 16,5)
Рикардо Орсолини (Болоња, 15)
Алберто Ћери (Каљари, 9)
Андреа Фавали (Ђенова, 7)
Рожеиро (Сасуоло, 5)
Леонардо Манкузо (Емполи, 5)
Лука Мароне (Верона, 1)
Лука Барлоко (Вићенца, слободан)
Андреа Барзаљи (крај каријере)

Једноставно, желећи резултат у Лиги шампиона сада и одмах, јер ће скупо плаћени Кристијано Роналдо следеће зиме напујнити 35 година, Јувентус је на тржишту фудбалера ове сезоне остварио минус од 42,5, а прошле чак 152,6 милиона евра.

Овај дефицит појавио се упркос томе што је у истом периоду од продаја и позајмица клуб зарадио 218 милиона евра. 

Као најуспешнији и далеко најбогатији италијански клуб могао је то да приушти, али би даље гомилање губитака свакако привукло пажњу УЕФА, јер свему треба додати и Роналдову зараду од 31 милиона евра годишње и трошкове раскида сарадње са Масимилијаном Алегријем уз потписан трогодишњи уговор са Саријем вредан 18 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар