Монструозни Ристичевић: 19 шутева - 16 одбрана!

Ватерполисти Србије припремају се за дуел четвртфинала Светског првенства у којем ће им противник, врло вероватно, бити Шпанија. Српски тим примио најмање голова у групној фази.

Остали спортови 20.07.2019 | 15:17
Монструозни Ристичевић: 19 шутева - 16 одбрана!
Југословенска школа ватерпола одувек се базирала на одбрани. Прво заштити свој гол, а онда крени у напад. Ово је филозофија коју се преносила "с колена на колено" и која и данас "ради", даје резултате. 

Уосталом, и Србија и Хрватска, па и Црна Гора, као настављачи те школе, и даље своју игру базирају на одбрани. Погледајте само ово - на текућем Светском првенству у Јужној Кореји, после групне фазе, и по три одигране утакмице, Србија је примила најмање голова - 15, следи Хрватска са 18...

"Наша победа увек полази из одбране. Тако је генерацијама уназад. Све смо испоштовали, све четири четвртине играли са максималном концентрацијом", рекао је Душан Мандић, још једном се осврнувши на сјајну игру подмлађеног тима Србије у мечу против Грка (9:3) и директног пласмана у четвртфинале СП.

Поменути одбрану против Грка, а не истаћи голмана Димитрија Ристичевића било би нељудски и нелогично. Шта је тај момак чинио на голу, стварно је било чудесно. Од 19 шутева Грка, зауставио је чак 16!!! Грци нам нису дали гол цело друго полувреме, а важе за једног од кандидата за медаљу.

"Већ сам заборавио Грке. Имамо велико самопоуздање, једва чекамо наставак такмичења. Али нема еуфорије, још ништа није специјално урађено", каже Ристичевић.

Ватерполо тим Србије, чека ривала у четвртфиналу (уторак, 23. јул), што ће вероватно бити Шпанија која игра осмину финала против Јапана.

"Верујемо да ће нам ривал бити Шпанија. Одлична екипа, сетите се финала Европског првенства у Басрселони (Србија победила на петерце). Победили су нас у Загребу недавно, али то ништа не значи. Ако хоће да победе мораће да дају максимум као и ми", каже Виктор Рашовић.

Ђорђе Лазић је одиграо најбољу утакмицу на турниру: "Пробили смо лед, имамо самопоуздање и лакше играмо. Против Шпаније нема много приче, даћемо све од себе да прођемо у полуфинале".

У четвртфиналу су: Србија, Хрватска, Италија и Мађарска.

- ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА - 

Црна Гора - Аустралија 
Грчка - САД 
Шпанија - Јапан 
Немачка - Јужноафричка Република 

***Пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године обезбедиће само две репрезентације које буду играле у финалу. Ако један од финалиста буде, која је учешће на ОИ остварила освајањем првог места у Светској лиги, онда ће у Токио путовати и трећепласирана екипа са СП-а у Јужној Кореји.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар