Сале црта Виртусову петорку...

Стигла и "тројка", још. . .  После Теодосића и Гејнса, у Болоњу је дошао и један од најбољих "универзалаца" европске кошарке, који се додуше није тако показао против Црвене звезде и Партизана у Београду.

Кошарка 20.07.2019 | 20:02
Сале црта Виртусову петорку...
После позиција "један" и "два", Александар Ђорђевић решио је и питање стартера на "тројци".

У Болоњу је недуго након Милоша Теодосића (32) и Френка Гејнса (29) дошао и његов вршњак и земљак Кајл Вимс из Тофаша, након чега је остало да селектор "орлова" реши појачања на унутрашњим позицијама док на Копаонику припрема репрезентацију Србије за предстојећи Мундобаскет.

Вимс је у палаканестро дошао после три године у Турској, у којој је одиграо две добре сезоне у Бешикташу и потом још бољу у Тофашу, где се потврдио као један од најбољих "универзалаца" у европској клупској кошарци.

Некадашњи студент Универзитета Мисури није драфтован после дипломирања 2012. године, па је каријеру почео да гради у Немачкој и Француској, где је променио четири клуба за четири године. Играо је по сезону за Бон и Бајројт, потом Нантер и Стразбур.

Евролигу је играо само у дресу Стразбура, када је гостовао Црвеној звезди у сезони 2015/16, а гост Београда био је и наредне јесени када је са Бешикташом играо против Партизана у ФИБА лиги шампиона.

У обе утакмице је доживео поразе, црвено-белима убацио је четири, а црно-белима девет поена.

"Паладоцу", под чијим сводовима стоји 15 застава за шампиона Италије, напустили су Кевин Пантер (Олимпијакос), Келвин Мартин (Бриндиси), Јаник Мореира, Тони Тејлор, Алесандро Капалети (Торино), Марио Чалмерс, Матео Берти (Монтегранара), Амат М'Баје (Каршијака) и Брајан Квејл.

Шампион Европе из 1998. и 2001. године, који је после дуге и мучне финансијске кризе започео повратак у врх италијанске, потом и европске кошарке, ангажовао је овог лета и Стефана Николића из Удинезеа и Ђампаола Рикија из Кремоне.

Они су, међутим, пројектовани за улоге резервиста заједно са староседеоцима у Ђорђевићевом тиму, Дејану Кравићу, Филипу Балди Росију, Пјетру Арадорију, Алесандру Пајоли и Давиду Курноху, што значи да је аудиција за попуну стартне петорке и даље отворена.

Ђорђевић је током сезоне 2018/19 прихватио позив из Болоње да као легендарни играч омраженог градског ривала Фортитуда у незгодном тренутку постане први тренер Виртуса и то у прилично незгодном тренутку, када је био доведен у питање и пласман у плеј-оф.

"Сале Национале" је реаговао освањем европског трофеја, ФИБА лиге шампиона, али у шампионату није имао успео да преокрене ситуацију и уведе Виртус у четвртфинале, међутим, такав исход значио је само још јаче амбиције у припреми сезоне 2019/20.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар