Шутну 60 пута за 48 минута: Ријешиће се само од себе!

Мајк, јел' има још једна лопта?

Кошарка 20.07.2019 | 22:15
Шутну 60 пута за 48 минута: Ријешиће се само од себе!
Након што су сви напустили њега, Расел Вестбрук (30) одлучио је и сам да оде из Оклахоме после 11 година и придружи се некадашњем саиграчу Џејмсу Хардену (29) у Хјустону.

"Брада", који је у прве три НБА сезоне као резерва небројено пута био Тандеров "фактор икс" и један од најважнијих играча за продор до великог финала 2012, схватио је на том путу да је створен за више и одласком међу Рокетсе пре шест година, заправо, означио почетак разлаза фантастичног тима.

Уследили су одласци Серџа Ибаке, па чувени бег Кевина Дурента међу директне ривале, Голден Стејт Вориорсе, углавном... релативно брзо Вестбрук је остао "соло" у Оклахоми, након чега је приредио три узастопне "трипл-дабл" сезоне, постао МВП, али везао три елиминације у првој рунди плеј-офа уз само 16 наступа у том делу сезоне од Дурентовог одласка.

У међувремену, Харден је и сам постао "убица", први стрелац и МВП лиге, неко ће рећи и највећи "потрошач" лопти, па није чудо што навијаче занима како ће изгледати ово друго партнерство "Браде" и "Бродија" у Тексасу.

Биће, у најмању руку, занимљиво, јер...

Када се сабере њихове шутеве из игре у прошлој сезони, не рачунајући оне који су завршени фаулом и извођењем слободних бацања, тренеру Мајку Д'Антониуа остаје да осмисли офанзивне кретње за свега два-три минута утакмице.

Харден, најкориснији играч из сезоне 2017/18, прошле је у просеку шутирао 24,5 пута по утакмици, колико му је било потребно за 36,1 поен, 6,6 скокова и 7,5 асистенција. 

Вестбрук, којем је најпрестижнија индивидуална титула припала у години пре тога, шутирао је 20,2 у просеку и бележио 22,9 поена, 11,1 скок и 10,7 асистенција у сезони за нама.

Простим сабирањем, у лигашком делу сезоне 2018/19 њих двојица "пуцала" су скоро 45 пута за 48 минута игре, на шта тек треба додати Харденових 11 и Вестбрукових 6,2 пенала по сусрету... Из игре или из места, пре него што ће оформити нови НБА тандем суперстарова, шутирали су преко 60 пута ка кошу.

То ће бити практично неизводљиво када буду обукли исту униформу, али Харден не брине.

"Када имаш такав таленат, ствари се реше саме од себе. Комуницирате, изађете на терен и играте. Просто је. Напад по напад, све ће то бити решено када сезона крене... То је тако", говорио је леворуки тројкаш, који је имао више успеха од атомско плеја у сезонама за нама.

Вестбрук је без Дурента одиграо само 16 плеј-оф мечева, док је Харден играо једно финале и два полуфинала Запада и по правилу испадао од Вориорса.

"Када си талентован, када поред себе имаш интелигентне играче који су спремни да се жртвују, ствари се саме од себе догоде", надовезао се Харден, подсећајући да је Д'Антони навикао остатак екипе да игра за њега и да трпи често нерезонске шутеве и још мање резонско тапкање лопте у месту док остали стоје у угловима и чекају.

Вестбруково претеривање изгледало је сасвим супротно од Харденовог расипања времена и успоравања темпа утакмице. 

Он је трипл-дабл просек постигао и одржавао подижући темпо на горњу границу гледљивости, где би отприлике сваки дефанзивни скок био завршен спринтом и нападом "у леђа" ривалу који се завршавао шутем, полагањем, пасом "напоље" или фаулом. 

Поред тога што је одлично играју, не може се рећи да као самостални лидери Харден и Вестбрук на исти начин доживљавају кошаркашку игру.

Већ смо рекли, биће занимљиво...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар