"Не престајем да се смијем, јер сам најбољи!"

Овакву изјаву може да да само један фудбалер на планети. Знате већ ко! Прочитајте и како је противника послао кући, уз речи: "МАРШ, КУРВИ*Е!"

Фудбал 20.07.2019 | 19:05
"Не престајем да се смијем, јер сам најбољи!"
Нови шоу Златана Ибрахимовића у МЛС лиги!

Његов Лос Анђелес Гелекси (Галаxy) победио је у градском дербију екипу ФК Лос Анђелес 3:2, а Швеђанин је одиграо сјајну утакмицу, уз хет-трик.

Посебно га је мотивисало то што је пред овај меч био упитан о томе шта мисли о супарнику Карлосу Вели, који је тренутно први стрелац лиге.

"Да ли сам бољи од Веле? Бољи сам од ЦЕЛЕ ЛИГЕ", поручио је Ибрахимовић пред меч, па ове речи потврдио на терену.

Ибрахимовић је уз Дидијеа Дрогбу постао једини играч старији од 35 година у историји МЛС-а који је дао више од једног хет-трика. 

Након што је Вела у 7. минуту из пенала довео ЛАФЦ у вођство, Ибрахимовић је већ у следећем нападу сјајном соло акцијом изједначио. Прешао је два играча гостију и из полуволеја, десном ногом, закуцао лопту у гол за 1:1. Други гол Ибрахимовић је дао главом, а потом је повисио предност своје екипе на 3:1, одличним ударцем, левом ногом.

Значи, гол десном, гол главом, па гол левом ногом!

Пораз гостију ублажио је Вела још једним голом у седмом минуту судијске надокнаде. Мексиканац је и даље први стрелац лиге са 21 голом, а Ибрахимовић се пробио на друго место са 16 погодака.

Шоу Ибрахимовића ту није био завршен.

После утакмице ушао је у вербални сукоб са једним од тренера гостију, а да није било присебних из обе екипе ко зна како би се завршило. На снимку се чује како Швеђанин говори том тренеру:

"Одје*и! Марш кући, курвице!"

А посебно је била занимљива конференција за новинаре. Због Златана, разуме се:

"Не могу да престанем да се смејем колико сам добар. Направили сте кобну грешку и упоредили ме са Велом. То вам је била највећа грешка", поручио је Ибрахимовић.



Златан Ибрахимовић стигао је у Америку таман за први икада "Ел трафико" дерби у марту 2018, заиграо при резултату 0:3 за будућег градског ривала, изједначио првим голом у 77, па завршио на насловницама широм планете поготком у надокнади за коначних 4:3.

После два ремија која су уследила, четврти градски дерби Ел-Еја поново је припао Златану: Л. А. Галакси - Лос Анђелес 3:2 (1:1)!

Уочи утакмице између два најбоља МЛС тима ове сезоне, у који су домаћини ушли са само једним поразом, али и 12 бодова заостатка за комшијама услед великог броја ремија, ЕСПН питао је Ибрахимовића да ли сматра да је бољи од прве звезде ривала, Карлоса Веле.

"Од Веле? Бољи сам од целе лиге", одговорио је 37-годишњи шведски ас.

Када је утакмица почела, Вела је довео ЛАФЦ у вођство голом са беле тачке у 4. минуту, а наредна три поготка постигао је - то је бар лако - Ибра!

Када је Мексиканац голом у седмом минуту надокнаде пред око 27.000 навијача "Дигнитију" ублажио пораз сувереног лидера Западне конференције, а судија Жаир Маруфо одсвирао крај четвртог "Ел трафика", Ибрахимовић се окомио на фудбалере Лос Анђелеса и поручио им: "Марш кући, курвице".

На "прессу" није псовао и викао, али јесте ликовао и прозивао новинаре што су га уопште упоредили са Велом.

Његов тим био је уздрман везаним поразима од Сан Хозеа у претходна три кола (3:0, 1:3), између којих је забележена победа од 2:0 над Торонтом, па јутрошња над ЛАФЦ. Швеђанин је постигао свих пет погодака у последње две утакмице.

Тренутно је на 16 голова у 17 мечева ове сезоне.

Ибра је у првој сезони у САД постигао 22 поготка на 27 утакмица, али је Галакси забележио једну од лошијих сезони од настанка клуба 1996. године. Екипа је завршила седма на Западу и остала без плеј-офа, у УС опен купу елиминација је уследила већ у осмини финала, па није изборено ни учешће у ЦОНЦАЦАФ лиги шампиона у којој је Ел-Еј освојио титулу 2000. године.

Вела је био велико појачање ЛАФЦ за прву такмичарску сезону у историји, стигао је 2018. из Реал Сосиједада и дао 14 голова на 29 утакмица, а ове "лансирао" је лидера конференције на врх са 21 голом на 20 мечева.

Упркос горком поразу од популарнијег комшије, Лос Анђелес ће изборити директан продор у полуфинале конференције као победник лигашког дела на Западу, док ће Галакси плеј-оф почети у четвртфиналу са још пет екипа које изборе пласман у првих седам на табели.

Запад: Лос Анђелес 46, Л. А. Галакси 37, Сијетл (-1) 35, Минесота (-1) 33, Сан Хозе (-1) 31, Реал Солт Лејк (-1) 29, Далас 29, Хјустон (-1) 27, Портланд (-2) 25, Спортинг Канзас Сити (-1) 25, Колорадо (-1) 20, Ванкувер (+1) 20.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар