"Новаков дворучни бекхенд - нема бољег оружја!"

Познати тениски стручњак Ник Болитијери сматра да играчи са дворучним бекхендом имају веће шансе да освоје Гренд слем од оних који га играју једном руком.

Тенис 20.07.2019 | 15:36
"Новаков дворучни бекхенд - нема бољег оружја!"
Болитијери, који је у својој чувеној академини на Флориди однеговао шампионе попут Монике Селеш, Андреа Агасија, Марије Шарапове и других, осврнуо се на финала Вимблдона између Ђоковића и Федерера.

Американац каже да су сви љубитељи тениса из две недеље такмичења на чувеној трави могли да науче заиста много.

"Једна од главних лекција свима после ове две недеље на Вимблдону је да играчи са дворучним бекхендом имају веће шансе за успех од оних са једноручним. Када имате дворучни бекхенд као Новак Ђоковић, то је фантастично оружје", каже Болитијери.

Каже да су играчи "велике тројке" и даље доминантни и да очекује да тако буде још неко време.

"Видим и даље да су Федерер, Ђоковић и Надал играчи које треба победити. За Федерера и Надала, Новак ће и даље бити велика препрека на њиховом путу. Надал има предност на шљаци, али на свим другим подлогама, Ђоковић је фаворит", сматра Болитијери.

Разочарали су млади играчи, али Болитијери каже да је ипак оптимиста, посебно када су у питању Стефанос Циципас, Александер Зверев и Доминик Тим.

"Протекли турнир је потврдио доминацију водеће тројке, али не сумњам да ће се ускоро дићи млади играчи попут Стефаноса Циципаса, Александера Зверева или Доминика Тима. Има ммного младих талентованих, ја видим барем осам до десет оних који долазе и који могу бити Гренд слем шампиони".

"Проблем за њих је што Федерер са 37 и Надал са 33 играју и даље свој најбољи тенис, док Ђоковић са 32 делује као да ће још доста бити ту у врху. Када имате три 'тешкаша' у врху, тешко је за младе. Они сви знају да ће на таквим такмичењима вероватно морати да победе бар двојицу од те тројице да би освојили пехар", закључио је Болитијери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар