Милан жртвује двојицу за куповину најскупљег у историји!

Мендеш је кључни човек. . .  Аргентинац би могао да буде рекордан трансфер Росонера.

Фудбал 19.07.2019 | 20:02
Милан жртвује двојицу за куповину најскупљег у историји!
Милан нема пара  за бомбастичан прелазни рок, али је нашао најскупље појачање у клупској историји?!

Према писању већине италијских медија, Росонери су кренули у напад на Анхела Кореу из Атлетико Мадрида. Ако успеју у намери да доведу Аргентинца, он ће сасвим сигурно срушити рекорде Руи Коште и Бонућија који су плаћени по 42.000.000 евра као најскупљи у историји Милана.

Атлетико Мадрид тражи за свог офанзивца чак 60.000.000 евра. Већ су одбили 45.000.000 евра и бонусе од једног енглеског клуба, али би били спремни да преговарају до суме од 55.000.000 евра.

Како Милан мисли да плати толики новац?

Росонери имају ограничен буџет за прелазни рок. Због проблема са финансијским фер-плејом и неуспехом у прошлој сезони, амерички власници су заврнули славину Малдинију и Бобану. Милан углавном јури Б класу играча, до сада су доведени Тео Ернандез и Раде Крунић, договорен је и Исмаел Бенасер из Емполија, а Кореа би требало да буде капитално појачање.

Миланов план је да Кореину куповину финансира уз помоћ португалског агента Жоржа Мендеша који има огроман утицај у неким клубовима попут Вулверхемптона и Монака. Милан је спреман да жртвује двојицу младих нападача Андреа Силву и Патрика Кутронеа како би се докопао Корее. Силва је управо Мендешовштићеник и вратио се са позајмице у Севиљи. Милан га је пре две године платио скоро 40.000.000 евра, али сада би био пресрећан да узме и десетак милиона мање. Ту на сцену ступа Мендеш који у Монаку има јаке вез већ годинама и нуди Португалца као замену за свог другог клијента Радамела Фалкаа који скоро сигурно напушта Кнежевину. Силвина цена је око 25.000.000 евра, али би захваљујући Мендешу, Милан могао да добије целих 30.000.000 евра.

Што се Кутронеа тиче, њега би Мендеш одвео у Вулверхемтпон за 25.000.000 евра. Португалски Суперагент ведри и облачи у Вулвсима, а Кутроне је прилика која се не пропушта. Иако млади Италијан жели да остане у Милану упркос чињеници да није стартер, клуб је решио да га жртвује због финансијског добитка. Он је чист профит с обзиром да је поникао у клубу и зато Милан жели да га прода.

Тако би Росонери сакупили новац за куповину Корее који има уговор са Атлетиком до 2024. године, а у прошлости је био мета Барселоне и Наполија. Њега нови тренер Ђампаоло види као идеалног другог нападача у тандему са Пјонтеком.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар