Жижовић: Радник је играо храбро и испао мушки!

Фудбалери Радника завршили су учешће у квалификацијама за Лигу Европе поразом од Спартака у Трнави након лошијег извођења једанаестераца.

Фудбал 19.07.2019 | 11:10
Жижовић: Радник је играо храбро и испао мушки!
Изабраници Младена Жижовића су прије седам дана на бањалучком Градском стадиону потпуно надиграли фаворизоване Словаке (2:0), међутим, у синоћњем реваншу у самом финишу су примили други погодак и утакмица је отишла у продужетке (2:0).

С обзиром да није било погодака у додатних 30 минута, одлука о путнику пала је након пенала у којима се боље снашао словачки тим и прошао у наредну рунду гдје их очекује бугарска Локомотива из Пловдива.

Стратег семберске екипе био је видно разочаран на конференцији за штампу на стадиону "Антон Малатински", али и поносан на партију коју су у оба меча пружили његови играчи.

"Сигурно је да смо се спремали јако и играли храбро, у Бањалуци смо били апсолутно бољи, можда смо могли да завршимо и са 3:0. Спартак у тој утакмици није упутио ниједан шут у оквир гола, али је у реваншу било обрнуто. Статистички је то тако, мада нисам видио неке изразите прилике да су имали, више су то били неки центаршутеви. Међутим, свака част. Примити гол у 88. или 89. минуту и још одбранити два пенала гдје смо имали предност...Мислим да се то зове спортска срећа, а да ли то неко други зове тежак рад или друго, ми настављамо даље", рекао је Жижовић послије елиминације.

Као илустрацију колико је Спартак "моћнији" клуб навео је годишње буџете.

"Ми смо један клуб кој има буџет од 150.000 евра у односу на 2.5 милиона евра Спартака. Кад бисмо то поредили знали бисмо које је наше мјесто, међутим, ако смо требали да испаднемо, онда смо испали мушки на један сасвим коректан начин и поносан сам на своје играчи и желим им пуно среће у наставку сезоне", подвукао је тренер Сембераца.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СФРЈ

19.07.2019 21:06

Браво Радник поносимо се

ОДГОВОРИТЕ