Тренер Номада помијешао Партизан са Звездом!

Момци ће у 5 на посао, дајте нам и те Србе! Тренер Конахс Ки Номадса Енди Морисон био је изузетно поносан на своје играче после историјске победе у Шкотској.

Фудбал 19.07.2019 | 16:14
Тренер Номада помијешао Партизан са Звездом!
Велшки аутсајдер је шокирао Килмарног победом од 2:0 у реваншу за пласман у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Конахс Ки ће следеће недеље угостити Партизан, а меч ће се играти у Рилу 25. јула.

Тренер Велшана је видно узбуђен помешао Партизан са највећим ривалом Црвеном зведом.

"Желимо да учинимо лигу поносном и следеће недеље против Срба. Против Црвене звезде Београд. Партизана, извините. То је фантастична шанса за нас. Нови изазов, 11 мушкараца на 11 мушкараца. Неће се много пити, морају момци да возе назад кући, сутра иду на посао", рекао је поносни Морисон.

Номади су у првом мечу изгубили од трећепласираног тима шкотске Премијер лиге 2:1, па су их сви већ били прежалили уочи реванша.

"Фантастичан резултат, нешто о чему смо сањали. Спремали смо се да до полувремена имамо 0:0, а онда да мало ризикујемо у другом. Некад те прати рука судбине, прошле недеље није у последњем минуту, због чега сам данима патио пре него што сам се опоравио. Урадили смо нешто магично. Велшка Премијер лига треба да је поносна, добили смо тим из шкотске Премијер лиге 2:0. Оно што су момци урадили је невероватно, и даље не могу да верујем. Повремено се уштинем", рекао је менаџер Конахс Кија.

Номади су уз доста среће одолевали Килмарноку до другог полувремена, а онда шокирали домаћина голом Калума Мориса.

"Била је тешка утакмица, за разлику од прошлонедељног судије који је био фер, сада смо жестоко кажњавани. Мислим да су прелако падали на земљу и пречесто. Ми смо играли снажно, мушки. Али то је фудбал. Ово је невероватан резултат. Не добијамо поштовање које разумемо. Да Конахс Ки доведе тренера У23 екипе Милана и да се он зове Андреас Морисијани, и да је дошао овде и победио 2:0, сви би рекли да морате погледати ту игру. Како је то урадио. Али не, то је Енди Морисон, то је само агресиван и организован тим. Ја знам да је то сјајан детаљ у ономе што радимо против ових сјајних тимова, супериорних противника. Знам како да их зауставимо. Можда људи почну да гледају шта радимо у овом клубу. Изузетно сам поносан. Момци су чврсто на земљи. Реалност је да ће ови момци устати већ у пет ујутру, петорица морају да оду на посао. Магично вече за Конахс Ки, за велшки фудбал".

Морисон са доста самопоуздања најављује и дуел са Паризаном.

"Сада ћемо да се спремимо за Србију. Доведите нам и Србе, не бринем због њих. Свима ћемо се супротставити. Технички, физички. Гледао пре утакмице у тунелу играче. Осам њихових фудбалера је било физички више, снажније и крупније од мојих играча. Али на терену су рекли да су моји играчи на терену били снажни и крупни, а то се није видело у тунелу. Када изађу на терен момци нарасту десетак центиметара. Можемо остварити све што желимо ако останемо тим, ако играмо мушки. То је битно у фудбалу. То ме враћа на нешто што сам видео на прес конференцији Шкота пре утакмице. Биће сигурно 6:0, надам се 10:0. Али мушкарци се не претуре и изгубе 6:0. Мушкарци се супротставе. Мекани људи падну, моји то не раде".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар