Хероји са Малте: Сплићани, Видјели сте ванземаљце!

Полуаматерски клуб са Малте Гзира јунајтед избацио из Европе Хајдук усред Сплита. Навијачи Хајдука правили хаос. Прочитајте шта је тренер Гзире закачио у свлачионици своје екипе и шта им је био мотив да направе сензацију!

Фудбал 19.07.2019 | 10:32
Хероји са Малте: Сплићани, Видјели сте ванземаљце!
Фудбал је понекад заиста чудесна игра, која "дозвољава" и нејаком Давиду да порази Голијата. Овакво поређење умесно је када је реч о сплитском Хајдуку, клубу дуге традиције и полуаматерској екипи са Малте - Гзири јунајтед.

Пред 20.000 гледалаца на Пољуду, Малтежани су приредили СЕНЗАЦИЈУ, елиминисавши Хајдук из квалификација за Лигу Европе. Успели су фудбалери Гзире да надокнаде минус из првог меча и голом у самом финишу утакмице у Сплиту, ураде оно што нико није очекивао. Осим, можда, њих самих.

За овај сензационалан успех, који су играчи Гзире прославили, малтене, као да су освојили Лигу шампиоа (а ово за њих и јесте такав неки осећај), заслужан је њихов тренер, Италијан Ђовани Тедеско, којег се они мало старији сећају као играча Фиорентине, Перуђе, Ђенове, Палерма...

Овај "намазани" Италијан је своју екипу "напалио" за реванш, а у томе су му помогли - Хрвати. 

Видео је шта се пише у хрватској спортској штампи, а један од чланака је закачио у свлачионици екипе, која је имала дејство попут црвене мараме испред бика. Бинго!

У том чланку је, између осталог, писало да су шансе да Гзира избаци Хајдук мање него да нас посете ванземаљци!

"Био сам спреман на испадање, а онда сам видео потцењивачки чланак у вашим новинама. Тај чланак  сам им залепио у свлачионицу. Писало је да ће бити голеада, спомињали су ванземаљце... Бољи мотив им није био потребан. И да знате, све смо превели", рекао је тренер највеће сензације Лиге Европе.

Хреватски медији су у извештајима са утакмице посебно истакли да је Хајдук избацио играч који вреди 50.000 евра. Реч је о Хамеду Конеу, који је постигао два гола у реваншу - не зна се који је био лепши, да ли онај "маказицама" или онај за победу.

После утакмице чији је исход био шокантан по домаћина, "навијачи" су пробали да искале бес на члановима управе у ложи, али је обезбеђење хитро реаговало.

А играчи Хајдука нису стисли петљу да се појаве пред новинарима...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар