Видео: Торцида напала Хајдукове играче и управу!

Хаос у Сплиту: Навијачи насрнули на играче и управу после дебакла! Навијачи фудбалера Хајдука из Сплита нису добро поднели шокантан пораз у првом колу квалификација за Лигу Европе.  тренер Гзире насмејан: Мотивисале су нас ваше новине! Колега из Хајдука наравно не жели да говори о оставци.

Фудбал 19.07.2019 | 09:16
Видео: Торцида напала Хајдукове играче и управу!
Хајдук је доживео неочекиван пораз од тима са Малте Гзире, која је савладала Сплићане на гостовању резултатом 3:1 и надокнадио минус од 2:0 из првог меча.

Хајдук је повео у 7. минуту преко Јрадија и на полувремену имао, мислило се, недостижних 3:0 против инфериорног противника.

У наставку је ипак уследио потпуни шок за навијаче хрватског клуба, који су примили чак три гола и испали услед правила о голу у гостима, а докусурио их је Коне поготком у шестом минуту судијске надокнаде.

После утакмице неколицина незадовољних навијача напала је људе у свечаној ложи, али је све остало на вербалном сукобу због интервенције обезбеђења, преноси портал "Индеx", на којем можете видети и фотографије са хаоса на стадиону.

Навијачи су такође пробили заштитну ограду стадиона "Пољуд" и отрчали до атлетске стазе, као и до средине терена.

Полиција је зауставила захуктале чланове "торциде" на терену, али је неколицина успела да дође до свечане ложе.

Ситуација се смирила након доласка већег броја интервентних полицајаца. Навијачи су до напуштања стадиона звиждали и вријеђали играче.



Најутицајнији портал код комшија, Индеx.хр, одмах је реаговао текстом под насловом: “Хајдук је рекордер у бламирању хрватског фудбала у Европи”. Подсећали су на испадање од Дунафера, Шелбурна, Диле Гори, на 0:8 против Дебрецина, али утисак је да никада ништа није заболело Сплит као вечерашњи срамотни пораз од Гзире јунајтед. Клуб са Малте? То је ипак испод сваке границе, па је донекле и разумљиво што су навијачи Хајдука, популарна Торцида, поптуно излудели после меча и покушали да се физички обрачунају са и играчима и са управом клуба.

Неколико десетина њих, хрватске колеге кажу педесетак, улетело је на терен одмах након што је судија одсвирао крај меча са Гзиром  (0:3) и залетело се ка играчима на центру терена. Они су успели да побегну у тунел само зато што је полиција на време реаговала. Редарска служба спасила је чланове управе на трибинама, пошто су и они били на мети бесних навијача.



На мети новинара – тренер Синиша Орешчанин, који по старом добром балканском обичају избегава да повуче једини логичан потез и истог тренутка оде из клуба.

"Разговараћемо наредних дана, сада не могу ништа рећи", рекао је Орешчанин, али то није зауставило бујицу питања.

Што то значи,  хоћете ли дати оставку, било је једно од њих…

"Разговараћемо ових дана".

Са друге стране, тренер Гзире Ђовани Тедеско био је добро расположен, а имао је шта да каже и новинарима.

"Мотивисале су нас ваше новине, када смо прочитали да се очекује голеада Хајдука против Гзире на Пољуду. Ено, новине висе у нашој свлачионици. До 17 сати били смо спремни на пораз, али онда смо видели тај чланак у новинама", рекао је талијански тренер.

Сами играчи терен су напустили након што су заобишли новинаре. 



Голчина која је окончала европске снове Хајдуку:



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар