Креће Арсеналов летњи шопинг!

Сан о Захи кошта као осталих пет заједно! Ускоро стиже највеће појачање лета. . .

Фудбал 19.07.2019 | 13:42
Креће Арсеналов летњи шопинг!
Арсенал је за сада потписао само талентованог Бразилца Мартинелија, али наредних дана се очекује врхунац прелазног рока за клуб из северног Лондона. Иако се најављивало да је буџет за појачања ограничћен на око 50.000.000 евра, та сума ће свакако бити пробијена. А колико, толико не зна...

Арсеналов сан у овом прелазном року је Вилфред Заха. Тренер Унај Емери се заљубио у Заху још у априлу када је репрезентативац Обале Слоноваче блистао у победи Паласа над Арсеналом од 3:2. Тада је затражио да му га доведу као главно појачање.

И Арсенал је Захин сан. Крилни нападач навија за Тобџије од малих ногу, достигао је врхунац на Селхурст Парку и има огроман мотив да се покаже у већем клубу и докаже да је заслужио већу шансу у Манчестер Јунајтед.

Међутим, проблем је што је Кристал Палас финансијски веома стабилан клуб који нема намеру да продаје најбоље играче када они то пожеле. Палас има и амбиције за средину табеле и тврд је преговарач када неко жели његове најбоље играче. Најбоље је то осетио Манчестер Јунајтед који је за Арона ван Бисаку морао да искешира 55.000.000 евра.

А цена за Заху је још папренија. Палас тражи невероватних 80.000.000 фунти што је у преводу 90.000.000 евра. И за много богатије клубове од Арсенала је то тешко достижна граница. Тобџије су понудиле 45.000.000 евра али су глатко одбијене. Иако је јасно да је Палас намерно ставио нереално високу цену за Заху, његова реална вредност јесте свакако изнад онога што је понудио Арсенал. Мораће градски ривал из северног дела Лондона да понуди много више ако мисли да одобровољи Палас за било какве преговоре.

На Палас ће утицати и Захин чврст став који је данас званично затражио трансфер. Он је на продуженом одмору после обавеза са репрезентацијом на Купу афричких нација и жели да се питање његовог одласка реши чим се врати са одмора. Шушкало се да би Арсенал могао да појача понуду укључивањем неких играча попут Џенкинсона, Елненија и Чејмберса, али Палас инсистира на парама.

Врло вероватнија опција је да ће Арсенал  на крају довести алтернативу у виду Евертона Соареса из Гремија који је блистао на недавном Копа Америка и изборио се за статус стандарданог репрезентативца. Он је жеља новог директора клуба Едуа. Некадашњи бразилски везиста из најславније ере Арсенала одлично познаје Соареса и инсистира на његовом трансферу. Ових дана се спекулише да је Арсенал већ послао медицински тим у Бразил дда подвргну Евертона лекарским прегледима пред трансфер. Верује се да Еду има дговор са Гремијом тежак 45.000.000 евра, а Бразилац је већ на друштвеним мрежама дао повода да га медији преселе у Арсенал.

Осим левог крила, Арсенал има и усмени договор око трансфера Данија Себаљоса из Реал Мадрида. УнајЕмери је убедио младог Шпанца да дође на позајмицу и само се чека зелено светло Реала. Скинуо га је са нишана Маурисију Покетину који је данима убеђивао Себаљоса да пређе у Тотенхем.

Арсенал води 2:0 против Тотенхема на летњој пијаци јер је осигурао и трансфер суперталентованог штопера Вилијама Салибе из Сент Етјена којег је такође звао Тотенхем. Верује се да ће Тобџије платити 33.000.000 евра и 7.000.000 кроз бонусе за малдог Француза који ће потом остати у Сент Етјену на једногодипњој позајмици.

Ни ту није крај. Могуће је да Арсенал доведе оба бека до краја прелазног рока. Већ недељама трају преговори око Селтиковог левог бека Кирана Тирнија. Арсенал је баш запео да га доведе али шкотски великан не попушта у преговорима. Селтик је на почетку одредио цену од 25.000.000 фунти (скоро 28.000.000 евра) и не иде испод ње. Арсеналова прва понуда од 15.000.000 фунти је глатко одбијена, потом и друга од 22.000.000 фунтри, а пре неки дан и трећа од 17.500.000 фунти фиксно и 7.500.000 фунти кроз бонусе. Селтик ће на крају вероватно истерати своје... Арсенал има договор са Тирнијем вредан 20.000.000 фунти за пет сезона.

А на крају би могао да дође и најтрофејнији играч света. Арсенал је један од клубова заинтересованих за Данија Алвеса. Са ограниченим буџетом би им добро дошло бесплатно појачање попут Алвеса којем је истекао уговор у Паризу. Проблем је што Бразилац тражи превелику плату, али је наводно спреман и да мало редукује финансијске захтеве после разговора који је обавио са Унајом Емеријем. Њих двојица су раније имали добру сарадњу у Пари Сен Жермену...

Време је за Арсеналов летњи шопинг. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар