Виландерова стријела у срце Роџерових навијача!

Федереру је било прелако до 2007. године.  Матс као да је постао Нолефан?!

Тенис 19.07.2019 | 12:45
Виландерова стријела у срце Роџерових навијача!
Годинама се упињу навијачи Новака Ђоковића, па и Рафаела Надала, да објасне да је круна Роџера Федерера за „најбољег свих времена“ – лажна. Годинама тврде да је он већину својих трофеја и успеха остварио у доба када су му ривали били, да не претерамо, друга тениска лига, играчи далеко од квалитета Ђоковића и Надала.

Човек који је дуго сматран за „мрзитеља“ најбољег српског играча свих времена, Матс Виландер, одједном је преузео ту мантру!

Легендарни шведски ас је објашњавајући сломове које Федерер доживљава у мечевима са Ђоковићем,често и Надалом и то када има меч лопте, рекао да је то продукт неких минулих времена, када је Швајцарцу било лако и лепо, када је тукао конкуренцију, а да се ни не озноји.

„Федерер плаћа данак за период од 2004. до 2007. када је доминирао у односу на конкуренцију у толикој мери да није морао ни да се озноји код важних поена. Било му је прелако, па није морао тактички да напредује, али данас, против Надала и Ђоковића, који су господари у терену, не игра добро најважније поене“, испалио је Виландер за магазин Тим.

Надал има скор 24:16 против Федерера и то је Швајцарац направио серију 6:1 у последње време, док Ђоковићводи против Роџера 26:22 у међусобним дуелима.

Чињеница је да је Федерер од 2011. године, када је Новак први пут постао тениски број 1, освојио само четири гренд слема. Наспрам Ђоковићевих 14 и Надалових осам.

У сваком случају, расправа око Најбољег свих времена се неће баш тако лако и брзо завршити...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар