Све је више Срба у хрватској лиги!

Српски фудбалери све више иду у суседну Хрватску. Док у ХНЛ игра седам наших играча, у Суперлиги Србије нема ниједног Хрвата.

Фудбал 19.07.2019 | 11:48
Све је више Срба у хрватској лиги!
Хрватски играчи за сада слабо долазе у Србију, док је наших фудбалера све више у ХНЛ-у, најјачем рангу хрватског фудбала. 

На почетку сезоне 2019/2020 ниједан хрватски играч неће наступати у Линглонг Суперлиги, док ће у хрватском елитном такмичењу бити чак седморица српских.

Портал "24сат.хр" направио је причу о странцима у ХНЛ и дошао до занимљивог податка, а он гласи:"Највише странаца у ХНЛ је дошло из – Србије", наводи се на почетку текста, а затим се и набрајају спрски фудбалери који су потписали за хрватске клубове.

"Српска колонија трећа је најбројнија у ХНЛ-у. Седам српских фудбалера игра у хрватскојлиги. У ХНЛ-у је најбројнија босанскохерцеговачка колонија, њих је чак девет, али четверо их има хрватске пасоше, па их не можемо рачунати као странце. Албанци су други по бројности. Осам албанских фудбалера игра у ХНЛ-у", истиче аутор.

Локомотива из Сесвета је довела младог српског репрезентативца Душана Јоковића. Локомотива је желела и већ била завршила посао око трансфера Вање Вучићевића (21), али да је тај ангажман из неког разлога неславно пропао. 

Милан Савић појачао је Интер из Запрешића, док су више од шест месеци чланови истог клуба и искусни Београђанин Иван Татомировић и Андрија Калуђеровић.

Таман што је Милош Видовић после пет година напустио Салвен Белупо, у клуб су стиглиученик чувене Партизанове школе фудбала Немања Главчић, као и Милош Радивојевић.

Међу староседеоцима у хрватским клубовима су још Комнен Андрић (Динамо Загреб) иНемања Љубисављевић (Горица).

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаца

19.07.2019 11:02

Нема већи будала од срба кадга неко помилује Хрват или муслиман даобиму све стоке

ОДГОВОРИТЕ