Бајерн 22: Рока запакован, Мендез опција Ц!

Нико Ковач воли кад у тиму има млађе играче.

Фудбал 19.07.2019 | 15:36
Бајерн 22: Рока запакован, Мендез опција Ц!
Зна фудбал, то није спорно. Али кад је долазио из Ајнтрахта у Бајерн многи су били скептични, јер Нико Ковачдо прошле сезоне није водио баш највеће асове. И било је ту спорења са неким звездама баварског тима. Можда и због тога, Ковач није одустао од филозофије да сваки клуб треба да у саставу има довољно младалачке енергије, па се сада пише о интересовању гиганта из Минхена за двојицу 22-годишњака из Шпаније.

Први је наводно већ завршен. Мадридска Марка јавља да је долазак Марка Роке веч готова ствар, пошто ће Еспањол прихватити обештећење од 40.000.000 евра за задњег везног Марка Року, који би на Алијанц арену требало да стигне уместо Родрија, пошто је он изабрао Манчестер Сити.

Међутим, основни проблем Бајерна и даље су наследници Френка Риберија и Арјена Робена. Идеја са Леројом Санеом по свему судећи је пропала, Усман Дембеле ће постати реална опција само ако Барселона из Пари Сен Жермена врати Нејмара, а то више не изгледа тако сигурно. Долазак Френка Лампарда на клупу Челсија довео је под знак питања и трансфер 18-годишњег Калума Хадсон-Одоија који сада преговара о останку у Лондону.

 А и свакако фале двојица, не један.

Потрага се наставља, а Кикер наводи да је усмерене ка Галицији. Реч је о још једном 22-годишњаку, мада је Браис Мендез 1997. годиште, али је, пошто је рођен у јануару, само два месеца млађи од Роке. Приде и јефтинији, јер у његовом уговором са Селтом стоји и клаузула од 25.000.000 евра за обештећење. То није проблем за Бајерн.

Билд ипак пише  да је Мендез преко менаџера понуђен Баварцима, али да у Минхену још нису сигурни да је то прави избор. Ковач јесте за млађе играче и шири избор. Спортски директор Хасан Салихамиџић још се не оглашава, мада се претпоставља да ће прво сачекати да види каква је ситуација са Санеом, Одоијем и Дембелеом. Мендез је ту свакако најлакши улов.

Подсетимо, игра на десном крилу и прошле сезоне је на 32 такмичарске утакмице постигао шест голова и имао седам асистенција у Селтином дресу. У новембру је дебитовао за репрезентацију Шпаније постигавши победнички гол у сударус а Босном и Херцеговином (1:0).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар