Милутинов: Читав тим је много јак!

Ником није гарантовано место у 12! „Имамо на свим позицијама страшне играче, не само на центарској. Што год је већа конкуренција, то ће бити бољи тренинзи. Биће занимљивије на тренинзима и утакмицама“.

Кошарка 19.07.2019 | 10:13
Милутинов: Читав тим је много јак!
Дочекали су коначно и тај дан кошаркаши Србије. Почетак припрема и улазак у циклус тренинга и утакмица за Мундобаскет у Кини изазвао је јаку реакцију код играча, који су и последњих дана и седмица јако радили, чак и кратили одморе како би у сам процес ушли потпуно спремни.

Међу њима је и Никола Милутинов, који је новинарима у хотелу Краун Плаза поручио да не може да дочека да се истрчи на паркет и почне са радом.

„Јако ми је драго што сам део овог тима и много сам срећан што сам овде, са овим момцима. Једва чекам да почну тренинзи, да почну припреме“, поручио је и Милутинов.

Центар Олимпијакоса био је међу евролигашким играчима који су били у дресу Србије у најважнијим утакмицама квалификација, када су се ломила копља за пласман у Кину. Иако је био ту и на последњем мечу велике предигре за Светски куп, каже да не може да дочека да опет навуче опрему с националним грбом.

„Иначе јако волим да играм утакмице и увек су ми биле драже од тренинга. Ужелео сам се утакмица, јер ми се клупска сезона доста рано завршила. Имао сам дуг период без утакмица и желим то да надокнадим“.

Још у фебруару Милутинов је најавио да ће селектор Александар Ђорђевић имати „тежак посао“ да састави списак играча за Светски куп, а у међувремену се испоставило да су вишак постали Никола Калинић и Немања Недовић, што само потврђује да нико није сигуран део екипе...

„Тачно. Као што сам и рекао, то се и обистинило. Јако тежак посао је имао селектор, вероватно најтежи. Момци који конкуришу за тим су равноправни међу собом. Припреме и саме утакмице ће показати ко треба да добије то место, а селектор сигурно има неке своје визије и планове, које ће покушати да реализује са нама. Ником није загарантовано место у 12“.

Јасно је свима да ће највећа конкуренција за коначни састави бити управо на Николиној позицији, где су још Никола Јокић, Бобан Марјановић, Мирослав Радуљица и Никола Јовановић.

„Имамо на свим позицијама страшне играче, не само на центарској. Што год је већа конкуренција, то ће бити бољи тренинзи. Биће занимљивије на транинзима и утакмицама. Цела екипа је добра и квалитетна“.

Један од оних који неће бити у тиму је Огњен Кузмић, који је у среду успешно оперисан и опоравља се после тешке саобраћајне несреће коју је доживео.

„Жао ми је због њега. Свима је тешко пало то што се догодило. Мислимо на њега, надамо се да ће се брзо опоравити и вратити код нас, као и да ће у најкраћем року бити поново ОК“.

И момак из Новог Сада верује да ће Србија на путу до злата имати озбиљну конкуренцију.

„САД, Шпанија, Литванија, Канада, Аустралија, Француска... Много је квалитетних екипа и нико неће доћи на првенство само да би играо. Бориће се сви за медаљу, знамо да нас чека квалитетно такмичење и да ће бити тешко“.

Питали смо Милутинова каква је ситуација на клупском плану, с обзиром да се последњих дана доста причало о преговорима са ЦСКА, неисплаћеним зарадама у Олимпијакосу, чак се и путем саопштења огласио и његов агент, али...

„Не бих у овом тренутку да причам о томе. Са репрезентацијом сам, фокусиран сам само на национални тим и да одрадимо посао како треба“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар