Хало, Гонзало, хоћеш да дођеш у Рому?

Фонсека звао Пипиту. . .  Португалски стручњак жели што пре да зна да какви су планови Аргентинца.

Фудбал 18.07.2019 | 22:00
Хало, Гонзало, хоћеш да дођеш у Рому?
Будућност Гонзала Игуаина и даље остаје велика мистерија за све у Италији. Док навијачи Јувентуса већински желе да Пипита остане, све је више спекулација које нагињу ка томе да је Аргентинац на прагу одласка из Торина и селидбе највероватније у Рому.

Ту мистерију је хтео да разреши нови тренер Вучице Пауло Фонсека. Наиме, Португалац је на недавној конференцији за штампу изјавио да у новом пројекту жели само играче који су 100 одсто посвећени Роми, а како се много прича врти око играча попут Едина Џека, Никола Заниола и осталих, потребно му је што пре да зна и планове могућих новајлија.

Због тога је Фонсека прво писао Игуаину на апликацији WхатсАпп како би га питао да ли могу да се чују преко телефона. Пипита је прихватио, а Фонсека је укратко покушао да објасни како му је циљ да Аргентинца врати у форму из најбољих дана у Наполију. Фонсека је био врло директан и питао Јувентусовог нападача да ли би дошао у Рому, а овај је затражио мало времена да размисли о свему.

Сада ће Игуаин водити праву партију шаха. Док је Маурисио Сари почео наводно да се премишља око тога да ли ипак тек тако треба да се одрекне Игуаина, помиње се да је Игуаиново место резервисано за Маура Икардија, што би онда значило да би Мојзе Кен чак могао да остане.

Јувентус је одавно спреман да саслуша понуде за Игуаина, али сада више није приоритетно да у посао буде убачен Николо Заниоло, пошто клуб има друге планове. Стара дама тражи 36.000.000 евра, али је велики проблем како би се решило питање Игуаинове плате која износи 7.500.000 евра. Рома тај износ не жели да издваја, па је чак могуће да би Дама ускочила и плаћала део његових годишњих примања.

Игуаин с Јувентусом има уговор до јуна 2021. године, али од преласка у Бјанконере не игра на нивоу из Наполија, а поготово је неубедљив био прошле сезоне када је био на позајмицама у Милану и Челсију.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар