Партизан довео новог нападача, али није странац!

Иако је тренер Саво Милошевић рекао да су на радару само играчи из иностранства, Партизан пред почетак Суперлиге довео још једног домаћег играча.  Дао седам голова за Мачву, био стрелац и на Маракани! Петар Гигић четири године у Хумској.

Фудбал 18.07.2019 | 20:30
Партизан довео новог нападача, али није странац!
Седми нови играч у Партизану овог лета и трећи нападач на списку новајлија!

Портал Телеграф.рс сазнаје да је Партизан ангажовао Петра Гигића, досадашњег нападача шабачке Мачве (на слици га грле саиграчи после гола који је дао Црвеној звезди).   

Гигић има 22 године, висок је 184 центиметра, и игра на позицији централног нападача. У протеклој сезони је за Мачву постигао седам голова на 27 мечева у Суперлиги Србије.

Још један нападач у Партизану. Надали су се навијачи црно-белих новајлији из иностранства, чекали појачање кадро да „сипа“ голове у низу, као Рикардо Гомеш, али ће, за почетак, морати да се задовоље домаћим производом, пошто је клуб из Хумске 1 ангажовао Петра Гигића.

Реч је о доскорашњем шпицу Мачве, после седам голова за Шапчане у минулој сезони Суперлиге привукао је пажњу и, очито, задовољио критеријуме челних људи Парног ваљка. Преговори су завршени, а Гигићје потписао уговор на четири године и тако постао седми новајлија у актуленом прелазном року, после штопера Доминика Динге и Игора Вујачића, десног бека Перише Пешукића, левог Рајка Брежанчића, крила Александра Лутовца и шпица Умара Садика.

Управо ће му Садик, уз повратника са позајмице, Огњена Ожеговића бити конкуренција за место у нападу, пошто Топчидерско брдо до краја лета извесно напушта први стрелац тима, Рикардо Гомеш.

Иначе, од поменутих седам голова, Гигић је лане по два дао ОФК Бачкој и Спартаку, једном је тресао мреже Напретка и Вождовца, а био је стрелац и на гостовању Црвеној звезди крајем марта на стадиону "Рајко Митић“.

Пре Мачве, 22-годишњи Приштевац играо је за млађе категорије ОФК Београда, уз четири поготка за први тим Романтичара на 27 утакмица.

Партизан сада на позицији нападача има Рикарда Гомеша (још се не зна да ли ће отићи), Огњена Ожеговића и Умара Садика, а занимљиво је да су тројица која су доведена прошлог лета - Муса Нџаи, Дејан Герогијевић и Радивој Босић - сада послати на позајмице. Немања Николић, који је прошле сезоне био у нападу црно-белих није био ни на припремама.

- ПРЕЛАЗНИ РОК у ПАРТИЗАНУ -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападач Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме, нападач Петар Гигић.

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић...

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Вељко Бирманчевић (Чукарички), Муса Нџаи (позајмица...), Дејан Георгијевић Иртиш Павлодар - позајмица), Радивој Босић (позајмица)...

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар