Званично: Укључите свјетла, стигао Де Лихт!

Каже да је његова бака највише уживала читајући вести из прелазног рока.

Фудбал 18.07.2019 | 17:58
Званично: Укључите свјетла, стигао Де Лихт!
Јувентус је клуб који једноставно воли да има квалитетне штопере и зато не чуди што је данас озваничио најбољег младог играча на тој позицији. Матијс де Лихт је представљен као ново појачање Старе даме. Холандски дефанзивац је потписао уговор са Јувеом до 30. јуна 2024. године. Чекали смо дуго да видимо где ће играти, сада је и званично да је то тим из Торина.

А како то приличи великим клубовима, Јувентус је обелоданио све цифре, мада је могуће да је то учињено на захтев Ајакса који увек све објави, а и Барса је морала на пример да истакне све услове око Де Јонга. Клуб који ће са клупе предводити Маурисио Сари платиће је 75.000.000 евра на рате у наредних пет година уз додатне трошкове (порези, таксе, провизије) од 10.500.000 евра.

Де Лихт је ставио параф на пет година.

"Технички мајстор, физички доминантан, са визијом игре, интерпретацијом дефанзивних кретњи... Матијс је перфектна синтеза модерног дефанзица, играча који је тек недавно постао професионалац, али одмах се о њему причало", истакао поносни Јувентус на свом сајту.

Млади Холанђанин ће у Торину зарађивати 12.000.000 евра по сезони (бонуси укључени) што га чини другим најплаћенијим играчем у италијанском фудбалу, после Кристијана Роналда. Имаће и откупну калузулу у висини од 150.000.000 евра, али ће остали клубови моћи да га купе тек од лета 2022. године.

За Де Лихта је озбиљно био заинтересован и ПСЖ који му је нудио више новца, али играч није желео у Париз. На крају су Свеци одустали и довели Дијалоа из Борусије Дортмунд за 32.000.000 евра.

Прво се помињала Барселона као његова могућа дестинација. Јако озбиљно и јако дуго. Пропало је због Рајоле и слабих услова које су нудили Каталонци. Потом је у игру озбиљно ушао ПСЖ, али је на крају Јувентус успео да заврши посао и доведе најталентованијег младог штопера на свету.

Када смо већ код вести око могућег преласка овог играча у Барсу и ПСЖ, сам Холанђанин је истакао што је трансфер у Јуве готов па да може да се посвети фудбалу јер се све мало одужило, али је и истакао да његова бака уживала највише у вестима из прелазног рока. Занимљиво.

Можда је пратила и наш блог Трансфери уживо где смо детаљно, из дана у дан, извештавали око тога где ћемо гледати Де Лихта наредне сезоне. Шалу на страну, на крају је одлука пала на Јувентус.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Твитер Јувентус

Коментари / 0

Оставите коментар