Списак жеља и старих обећања

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић стигао је данас у Требињу и са собом донио списак лијепих жеља нових и старих обећања, тврдећи да ће пресвући скоро све путеве у Херцеговини и изградити нове брзе цесте на истоку Српске, иако се ни по постојећим магистралама не може безбједно возити.

Република Српска 18.07.2019 | 12:21
Списак жеља и старих обећања
Трнинић је тако, по ко зна који пут, обећао санацију пута од Требиња до Љубиња, а за разлику од надлежних из "Путева Српске", иначе његових страначких колега, новинарима у Требињу је испричао сасвим другу причу од оне коју су пласирали из овог предузећа.

Тако се, појаснио је министар, не зна колико ће се тачно километара пута до Љубиња реконструисати, а одобреној трогодишњој инвестицији од око 12 милиона марака придодао је и пут, а како се тако може и назвати, од Љубиња до Стоца.

Обећао је министар да ће се на тој магистрали, иначе једној од најлошијих у цијелој Републици Српској, у појединим кривинама градити и трећа трака, а дијелови најлошијег асфалта замијенити новим слојем.

И није се министар зауставио са списком лијепих жеља, којим је заједничко само једно - урадиће се, ако бог да, идуће године.

Зато министар није знао да одговори колико је постојећих магистралних путева у Херцеговини пресвучено новим слојем асфалта у протеклом шестогодишњем периоду, али је, како тврди, до Требиња стигао аутомобилом и то преко Стоца и Љубиња.

Увјерио се, каже, да је пут поприлично лош.

Трнинић је, нагласио је, обећао требињском градоначелнику Мирку Ћурићу и да ће надлежни финансирати западну обилазницу која ће спојити магистралне путеве за Мостар и Дубровник, али и изградњу новог пута од Фоче до Тјентишта, иначе путем који се сматра жилом куцавицом цијеле Херцеговине.

За све имају и подршку влада Српске Србије.

Неће се, потврдио је, одустати ни од изградње пута Невесиње-Берковићи, а сагладеће се и могућност реконструкције пута Невесиње-Мостар.

Ако је вјеровати министру, у "козје стазе" у Херцеговини уложиће се десетине милиона марака, а надати се само да ти силни милиони неће завршити као и у периоду од 2014. године, када је у Херцеговини, вјеровали или не, пресвучено тек неколико километара постојећих магистралних путева.

(Требињеливе)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Класицни

18.07.2019 10:22

Рудоња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулатори

18.07.2019 10:23

Лоповски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Папака

18.07.2019 10:34

...има подрску владе србије хаха хаха. Опет вербална подрска у милостиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бат

18.07.2019 10:36

Ево, ајде људи да му вјерујемо! Упамтите ову изјаву његову, па ако се за пола године не крене са радовима рачунајте да је лажов, што и јесте, али немојте за пола године да вам продаје исту причу и иста обећања, па опет за пола године, па опет догодине....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

18.07.2019 10:42

Трновите Херцеговачке козје стазе направиће Трниниц Недјо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.07.2019 11:19

Као аеродром. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

18.07.2019 11:42

Херцеговино,морас се отријезнити,или је вец касно!Некада позната Херцеговина по умним људима,са малог херцеговацког крса, толико је у историји дала образованих људи,успјесних подузетника,привредника светског гласа,културно спотрских радника,љекара,писаца....на сто спаде.Да слуса небулозе једног Неђа,једног лика који и не зна географски где је досао и јос дрзи придике.Не могу да верујем да је херцеговацки ум изветрио и спао ма ниске гране.Срамота херцеговацка,срамота која мирисе на велику пропаст и ово мало сто је од Херцеговине остало!Он прица о путевима,један ублехас који се довукао само закрпи рупе у свом репертоару,види да мозе!И то бас у Херцеговини.Сто неби када су неки дан и увек посланици насе "поносне"Херцеговине дизали руке за све пројекте ван Херцеговине вредне висе милијарди марака!Колико овде остаје тог новца!Нула!Ста се то десава са људима из ових крајева!?Ста их толико удаљава од родног краја?А,Неђо задовољно трља руке,надмудрио "паметне"херцеговце!Алал вера!Срецно ти било Херцеговино!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

18.07.2019 12:01

Зато је јутрос летио хеликоптер изнад требиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

18.07.2019 13:06

Па онда је до тога....ста це Трниницу пут кад лети хеликоптером...

Name

Џо

18.07.2019 13:56

Добар је Недјо, способан министар, треба га послушати и слиједити његов примјер, мало је таквих стручњака......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.07.2019 02:12

Струцњак за родбинске везе у министарству веза. :)))

Name

Лаку ноц

18.07.2019 19:37

Копрцајте се јос мало, продати сте НДХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговци

18.07.2019 19:43

Продати сте таман толико колико вриједите.Узивајте са издајницима рода свога.

ОДГОВОРИТЕ