Симоновић наставља у Цедевита-Олимпији!

Потврђено: Репрезентативац Србије у Цедевита Олимпији! Бивши капитен Црвене звезде дефинитивно наставља каријеру у Љубљани.  Симоновић појачао Цедевиту, уговор на две године.  Клуб из Љубљане озваничио довођење бившег капитена Црвене звезде.

Кошарка 18.07.2019 | 17:01
Симоновић наставља у Цедевита-Олимпији!
Марко Симоновић (33 године) дефинитивно се враћа у АБА лигу.

На дан када се одазвао позиву селектора Александра Ђорђевића на почетку припрема за Мундобаскет у Кини, искусни крилни кошаркаш потписао је уговор са Цедевитом Олимпијом.

После две године у Зениту, некадашњи капитен Црвене звезде прихватио је позив из Љубљане и постао најзвучније појачање новоформираног клуба, насталог фузијом Цедевите и Олимпије.

"Осећаји при потписивању уговора су одлични. Љубљану добро познајем, јер сам тамо често играо. Цедевита Олимпија је велики пројекат са великим амбицијама. Наше амбиције су складне и то ми се свиђа. Са спортским директором Санијем Бећировићем био сам у доброј комуникацији и лако смо се договорили, на обострано задовољство", изјавио је Симоновић за клупски сајт.

Искусни српски интернационалац потписао је двогодишњи уговор и стигао у свлачионицу тренера Славена Римца после раније "потписаних" појачања - Еда Мурића, бившег играча Партизана, словеначког крилног центра Мартина Крампеља из САД, Саше Загорца и Мирка Мулалића.

Такође, помиње се да би у Љубљану могао да се врати и словеначки репрезентативац и бивши Симоновићев саиграч из Звезде, Јака Блажич.

Јутрос најављено, сада и озваничено: Марко Симоновић је нови кошаркаш Цедевита Љубљане. Сада се зна и да ће дрес тог клуба носити у наредне две године.

Симоновић је у протекле две сезоне играо за Зенит, а тренутно је на припремама репрезентације Србије за предстојећи Мундобаскет.

О довођењу Симоновића говорио је и спортски директор Цедевите Сани Бећировић који је истакао задовољство довођењем овог играча.

"Наш тим полако добија коначну слику и драго нам је што нам се Марко Симоновић придружио као искусан српски кошаркаш који је играо Евролигу. Играо је на највећем нивоу и сигурно ће бити од велике помоћи саиграчима. Чињеница да је на припремама репрезентације говори о његовим квалитетима", рекао је Сани Бећировић.

Сам Марко је задовољан избором новог клуба.

"Осећај после потписивања новог уговора је сјајан зато што знам Љубљану добро. Играо сам често овде. Цедевита Олимпија је велики пројекат са великим амбицијама. Са Санијем Бећировићем сам имао добру комуникацију и лако смо се договорили на обострано задовољство", рекао је Симоновић.

И тренер Славен Римац је истакао задовољство довођењем Симоновића не само због његових играчких квалитета већ и због тога што својим искуством може да буде веома важан за свлачионицу Цедевите.

ФОТО: Твитер

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ацика

18.07.2019 16:08

Ста му је то требало?! Како мозес такву вјестацку и антисрпску иницијативу подрзавати. Замисли да би ти јос бијо крив засто српски клубови не играју у Евролиги? Али добро, и онако АБА-Лига спада из тог ранга за двије године, тако да ко га сиса! ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ацика

18.07.2019 17:16

Нема висе Српских интереса све се своди на лицни интерес.ЛОВА СИНЕ!

ОДГОВОРИТЕ