ИКШ: Арсенал ''тукао'' Бајерн!

Арсенал представио „Ољуштену банану“ и добио Бајерн уз лепу комбинацију младих нада! Нико Ковач одлучио да у два полувремена изведе потпуно различите саставе, Унај Емери више тактизирао, Обамејан се испромашивао.

Фудбал 18.07.2019 | 13:04
ИКШ: Арсенал ''тукао'' Бајерн!
Неко би рекао пар осмине финала Лиге шампиона, али ипак је у срцу Калифорније одиграна само утакмица Интернационалног купа шампиона између Арсенала и Бајерна у којој су битку добиле Тобџије резултатом 2:1 (0:0).

После сигурне игре и убедљиве победе над Колорадо Рапидсима у уторак, Унај Емери је за сусрет против немачког шампиона изабрао потпуно другачију поставу. Шпанац се одлучио да више тактизира и на Дигнити Хелт Спортс Парк извео врло искусну поставу са Месутом Озилом, Пјер Емерик Обамејаном, Александром Лаказетом и Хенрихом Мхитарјаном у офанзиви, али и момцима попут Робија Бартона, Тајриса Џон Џулса, Зека Медлија, Едија Нкетије и Букаја Саке који су добили своју шансу у другом полувремену. Осим тога тим из Северног Лондона представио је публици и „Ољуштену банану“, односно нову гарнитуру дресова за гостовања за предстојећу сезону којој су због упадљиве боје дали овај симпатичан надимак...

С друге стране Нико Ковач изабрао је потпуно другачији приступ и у два полувремена извео потпуно другачије саставе. Публици у Калифорнији представио је неке нове наде попут десног бека Јонаса Кела, летонског везисту Данијелса Онтузанса и офанзивца из Луксембурга Рајана Јохансона, касније и дефанзивца Луиса Познанскија и везисту Ангела Штилера, а уделио је и наступе новајлијама Бенжаману Павару и Јан Фјетеу Арпу.

Арсенал је много боље отворио утакмицу и муњевитом брзином нападао гол Бајерна који је чувао Мануел Нојер. И већ у раној фази утакмице Обамејан је умало изнудио грешку иначе поузданог чувара мреже који је покушао у свом маниру да предрибла момка из Габона на ивици петерца, али је изгубио посед и тако умало дозволио гол. На другој страни Бернд Лено је држао висок ниво концентрације уз две добре одбране након покушаја Томаса Милера и Данијелса Онтузанса.

Најбољу шансу у првом делу пропустио је поново Обамејан, када је протутњао поред одбране противника и проиграо “плавушана” Озила, али је немачки плејмејкер доста оклевао и успео да погоди само Нојера.

У другом делу се баш закувало. Већ после непуна четири минута игре 18-годишњи Познански је послао лопту у сопствену мрежу после још једног опасног напада у Обамејановој режији.

Прописно се на овој утакмици испромашивао некадашњи голгетер Дортмунда који је очигледно имао посебну инспирацију и мотивацију да затресе гол Бајерна, али је необјашњиво промашио шансу коју му је спремио Сеад Колашинац, на “тацну” што би се рекло... Рис Нелсон, који је имао успешну епизоду у Хофенхајму, касније је такође био непрецизан, да би Роберт Левандовски, који је ушао у игру на полувремену, казнио Тобџије за све промашаје и у 71. минуту пронашао мету иза леђа голмана Дамијана Мартинеза после одличног ударца главом на асистенцију Сержа Гнабрија.

Изгледало је као да ће промашене шансе скупо коштати тим из Лондона, али онда су талентовани момци Џон Џулс и Нкетија уз помоћ Калума Чејмберса одиграли акцију с видео игрице. Џон Џулс и Чејмберс су одиграли одличан дупли пас у срцу противничког шеснаестерца, после чега је надарени везиста пронашао свог две године старије саиграча, који је био довољно хладнокрван да у 88. минуту реши победника.

АРСЕНАЛ – БАЈЕРН 2:1 (0:0)
/Познански 49 аг, Нкетија 88 – Левандовски 71/

Стадион: Дигнити Хелт Спортс Парк, Карсон;
Судија: Кевин Стот (САД);

АРСЕНАЛ (4-2-3-1): Лено (од 46. Мартинез) - Мејтланд Најлс, Мустафи (од 81. Чејмберс), Сократис, Монреал (од 46. Колашинац) - Вилок (од 64. Бартон), Џака - Мхитарјан (од 64. Нелсон), Озил (од 81. Џон Џулс), Обамејан (од 81. Обамејан) - Лаказет (од 81. Нкетија).

БАЈЕРН (4-1-4-1): Нојер (од 46. Улрајх) - Кел (од 46. Кимих), Боатенг (од 46. Зиле), Мартинез (од 46. Павар), Алаба (од 46. Познански) - Алкантара (од 46. Штилер) - Онтузанс (од 46. Гнабри), Толисо (од 46. Горецка), Јохансон (од 46. Синг), Арп (од 46. Коман) - Милер (од 46. Левандовски).

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар