КАН: Нигерија је трећа у Африци!

Одион Игало поготком у 3. минуту донео бронзу својој земљи! Да се запамте чувени дресови: Медаља за Нигерију! Када учествују на Афричком купу нација - најчешће су међу прве три екипе турнира. Тако је било и овога пута.

Фудбал 17.07.2019 | 23:31
КАН: Нигерија је трећа у Африци!
Нигерија је прошлог лета, пред Светско првенство, представила занимљиву гарнитуру дресова која је убрзо постала хит широм планете, међутим на Мундијалу су оставили слаб утисак.

Исту униформу обукли су и за Афрички куп нација, на коме су учествовали после два "прескочена" такмичења, а победом над Тунисом у утакмици за треће место - наставили су традицију освајања медаља - 1:0 (1:0).

Стрелац јединог поготка на стадиону у Каиру био је Одион Игало, већ у 3. минуту, а до краја нисмо видели још неки погодак, на турниру на коме је иначе било мало голова.

Игало је меч завршио већ на полувремену пошто није могао да настави због повреде.

Занимљиво је да Нигерија само ТРИ ПУТА у историји није донела неку од медаља са Афричког купа нација, наравно када би учествовала на њему (18/32). Укупно имају три титуле, четири друга и осам трећих места.

Нигерија је на овом турниру забележила пет победа и два пораза.

У мечу за титулу састају се Сенегал и Алжир (петак, 21 час).

Мечеви за треће место су стандардно јако тешки за играње и добија их психа. Ако тако гледамо, онда је Нигерија имала бољи старт и то је искористила да се домогне бронзе на овогодишњем Афричком купу нација. Нигеријци су играли против Туниса и славили су са 1:0 (1:0) за велико славље.

Некако је ова репрезентација боље преболела пораз од Алжира него што је Тунис преживео крах против Сенегала у полуфиналу.

И ту је можда била и кључна разлика, а она се показала већ у 3. минуту утакмице. Важну улогу у победи имао је Колинс који је лепо прошао по левој страни, убацио је лопту у средину, а тамо се најбоље снашао Одион Игало.

Није то био Бог зна какав гол, већ је једноставно само искористио смушеност у одбрани код противника и убацио лопту у мрежу.

Можда би Игало до краја утакмице постигао још неки погодак, али он се у току меча повредио па га је Осимхен заменио у 46. минуту. Ипак, успела је Нигерија да издржи све до краја меча и да са оним голом у 3. минуту дође до бронзане медаље на континенталном шампионату.

Свеукупно гледано Тунис је имао већи посед лопте, имао је више шутева, међутим Нигерија је играла доста конкретније и заслужено је стигла до победе.

Дакле, бронза иде Нигеријцима, а за титулу првака ће се борити Сенегал и Алжир.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар