Пленковић смијенио три министра

Андреј Пленковић, премијер Хрватске и предсједник ХДЗ-а, смијенио је троје министара и то Габријелу Жалац, Томислава Толушића и Наду Мурганић, објављено је након састанка у ХДЗ-у.

Регион 17.07.2019 | 20:59
Пленковић смијенио три министра
Како преносе хрватски портали нови министри у Влади Хрватске биће Младен Павић, Марија Вучковић те Весна Бедековић. Такође, министрицу Марију Пејчиновић Бурић замијениће досадашњи амбасадор у Њемачкој Гордан Грлић-Радман.

У Загребу је вечерас заказан и коалицијски састанак Владе, након чега ће бити познато више информација.

Смијењени министри већ су напустили сједиште ХДЗ-а, преноси Индеx.хр, а кратке изјаве дали су Толушић и Мурганић.

Томислав Толушић је рекао да га овакав развој догађаја није изненадио. "Што се тиче пољопривреде, мислим да смо направили пуно тога и да ће моја насљедница, моја досадашња државна тајница, направити исти, а можда и бољи посао", рекао је.

"Политика је умијеће могућега", додао је Толушић.

"Мени је било страшно, биле су страшне трагедије. Ако ће мој одлазак ресетирати ове стресове и дати шансу за нека нова рјешења, ја ћу бити задовољна. Увијек сам истицала да сам дио сустава и јесам, ја сам социјална радница. Дошла сам у Владу да министар буде нетко тко је радио са странкама", рекла је Мурганић.

Хрватску већ неколико седмица потреба политичка афера, а све је кулминирало оставком министра Горана Марића. Због бројних медијских притисака, али и афера Пленковић је био принуђен кренути у реконструкцију Владе.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мрки

17.07.2019 19:47

Не три министра вец три ЛОПОВА, и код нас треба поцет разабјерат..?

ОДГОВОРИТЕ
Name

56

17.07.2019 21:01

САДА ДОДИК КАДА ПРЕУЗМЕ ВЛАДУ РС СВЕ СМЈЕЊУЈЕ СЕМ ЂОКИЋА, А ИМЕ ЛУКАЧ НЕСМИЈЕ ПОМЕНУТИ.

Name

реално

17.07.2019 21:38

Све сама српска имена и Презимена.