Федерер и Надал чак 5 година не могу ништа Новаку!

Када су у питању четири највећа турнира - Аустралијан опен, Ролан Гарос, Вимблдон и УС Опен - Новак Ђоковић је без пораза против својих највећих ривала пуних пет година.

Тенис 18.07.2019 | 23:00
Федерер и Надал чак 5 година не могу ништа Новаку!
Новак Ђоковић у недељу увече није само освојио Вимблдон, него је сензационалним преокретом у петом сету продужио свој низ непобедивости на гренд слем турнирима.

Ако посматрамо само четири највећа тениска такмичења - Аустралијан опен, Ролан Гарос, Вимблдон и УС опен - Новак Ђоковић на њима има страшан учинак против своја два највећа ривала Роџера Федерера и Рафаела Надала који га нису победили од 2014. године!

Пуних пет година прошло је откако је један од двојца "Федал" успео да савлада Ђоковића на гренд слем турниру, а од тада је српски тенисер добио чак 8 сусрета!

Рафаел Надал је последњи пут на гренд слем турнирима успео да га савлада на "свом" Ролан Гаросу сада већ давне 2014. године, док је потом изгубио у четвртфиналу истог турнира 2015, полуфиналу Вимблдону из 2018. и финалу Аустралијан опена из 2019. године.

Штета је само што нисмо видели њихов окршај на овогодишњем Ролан Гаросу где је Новака, после два дана тениса, зауставио Тим и заказао финале са Шпанце.

Федерер је у још лошијој ситуацији пошто је још 2012. године последњи пут победио Ђоковића на гренд слем турнирима - на "његовом" Вимблдону у полуфиналу. 

Након тога је Ђоковић направио низ од пет узастопних победа: три финала Вимблдона, једно УС опена и полуфинале Аустралијан опена, а занимљиво је да је на овогодишњем "зеленом" гренд слему имао и две меч лопте и није успео да их претвори у победу.

Није то први пут да је Ђоковић на такав начин победио РФ (пре тога два пута на УС опену). Занимљиво је да Швајцарац има чак 22 пораза у каријери после меч лопти (1,48%), док Ђоковић има тек три у досадашњем делу каријере (0,28%).

После такве ситуације победили су га само Марин Чилић (Квинс, 2018), Надал (Мадрид, 2009) и Јужни (Ротердам, 2007).

Ђоковић и укупно гледано има бољи међусобни скор против Федерера (26:22) и Надала (28:26), а видећемо да ли ће успети да их надмаши и у броју освојених гренд слем титула: Ноле има 16, Надал 18, а Федерер 20.

Интересантно је да је по завршетку 2010. године однос био 16-9-1, што значи да је Ђоковић од 2011. до 2019. године освојио чак 15 гренд слем турнира. 

У истом периоду Федереру су припала четири, а Надалу још девет.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар