Да ли је угрожен интерес Српске?!

Народна скупштина Републике Српске сутра ће на посебној сједници расправљати о питању заштите националног интереса српског народа које је покренуо предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, након што су друга два члана Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић прегласавањем донијели закључак да се позове Хрватска да заустави градњу пељешког моста док се не ријеше сва отворена питања приступа БиХ отвореном мору. Да ли је овим потезом угрожен интерес Републике Српске?

Република Српска 17.07.2019 | 19:50
Да ли је угрожен интерес Српске?!
Да ли се градњом пељешког моста, недалеко од Неума угрожава витални национални интерес српског народа у Босни и Херцеговини, због чега је и заказана посебна сједница парламента Републике Српске. У СНСД-у сматрају да и има угрожавања српског интереса, јер се, како тврде, на тај начин доводи у питање изградња моста на Сави у Градишци који је веома важан за Републику Српску.

Пељешки мост нема никакве везе са српским националним интересима, одговарају у опозицији, а питање моста у Градишци је Додик требало да заврши још прије 10 година.



Вукановић каже да Додик овакве потезе није повлачио због статуса Срба у Хрватској којима се угрожавају основна људска права, а сад је градња моста код Неума одједном српски интерес. Пита да ли се у Додиковом потезу крије заштита националних интереса или интереса Драгана Човића или чак фирми блиских СНСД-у као што је Интеграл инжењеринг која је укључена у градњу моста на Сави.

Из Партије демократског прогреса поручују да ће за подршку Додиковом захтјеву у парламенту Српске испоставити додатне захтјеве.

Додиков потез је само један у нису активности политичара, кажу политиколози,  који доказују сав парадокс политичке сцене у Босни и Херцеговини.

Додику је потребна двотрећинска подршка у Народној скупштини Републике Српске како би оспорена одлука Предсједништва Босне и Херцеговине била стављена ван снаге.

БН ТВ

Коментари / 47

Оставите коментар
Name

Борис

17.07.2019 18:10

Најбоље да је сценарио, да изгласате негативно, да се тузимо са Хрватском да се на нас изрогаци ЕУ јер су они дали паре и да стане изградња моста на Сави и сто других проблема. Дали сте ви нормални ја се питам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

17.07.2019 19:00

Наиме, на расписаном конкурсу за градњу приступних цеста до Пељешког моста, специфично за дионицу Дубока - Шпараговић, најнижа је понуда Интеграл Инжењеринга из Лакташаи и износила је 321 милиона куна (око 85 милиона КМ).  Процијењена вриједност радова је 482 милиона куна (око 125 милиона КМ) без ПДВ-а и питање је хоће ли хрватска страна прихватити такав уговор. Према нама доступним информацијама уговор Интегралом још није потписан. Да се ради о било којој другој компанији би то била тек још једна вијест, али ријеч је о твртки невјеројатно блиско повезаној са самим Додиком. Интеграл је још прије неколико година био под истрагом Тужилаштва БиХ због сумњивог склапања послова с ентитетским властима

Name

Ре

17.07.2019 19:01

Нормално да се тузимо, па Хрвати су исто хтјели урадити Словенцима,еј битанго са ким се не мозе договорити тузба је лијек

Name

Ха Ха Ха Ре Борис

17.07.2019 19:23

је ли бар пао сендвиц за коментар, па ајде се закуни да вјерујес у ово сто си написао...а права Срба у Хрватској су примјер застите националних мањина у свијету...

Name

Горан

17.07.2019 20:20

Цовјек вам фино реце. Јеб се вама за права срба у хрватској којих узгред висе и нема управо због такве Мартицевске памети.

Name

Ре Борис

17.07.2019 23:38

Јесмо нормални, јеси ли ти нормалан? Са Хрватском није дефинисана граница у потпуности. Хр одлаже опасан отпад у пограничном појасу. Хр угњетава Србе још увјек. Хр покушава свако ново поглавље за приступ Србије ЕУ блокирати. У ХДЗ кантонима Срби нису конституивни итд.

Name

Лажете

18.07.2019 02:41

Хрватска је тужила Словенију још док је Словенија била у ЕУ а Хрватска не!

Name

ТРЕБА

18.07.2019 06:34

посебна сједница НСРС гдје би једина тачка била УГРОЖЕНОСТ СРБА У ХРВАТСКОЈ И ВРАЋАЊЕ КОНСТИТУТИВНОСТИ Србима у ХР !!!! Кад то СНСД изгласа, мозе и Пељески мост...

Name

Подрска!

18.07.2019 06:55

Ову запетљанцију це најбоље да разријеси Пејина унука!

Name

Никад активнији СНСД ботови

18.07.2019 07:24

Што веће и очигледније гадарије и издају ДодиГ учини, то су ови СНСД жохари активнији и покушавају да то прикажу као одбрану српских интереса! Овдје се ради о школском примјеру ВЕЛЕИЗДАЈЕИ!

Name

ОБРЕН

18.07.2019 07:58

Подржавам Додиг(к)а у политици нема дисљедности,вјерности ни поштења,не постоје правила а ни неко коме треба полагати рачуне.Све је допуштено и све има смисла ако ја лично имам интерес.Ја то успјешно проводим у Добоју и због тога ме народ обожава и и на сваким изборума добијам више гласова него што људи изадје на гласање.Зато моја пуна подршка што год радио па макар сутра одустанеш од тог приједлога

Name

Директ

18.07.2019 22:56

Борисе, неби нам био ни први ни посљедњих пут нас неко тузи за велике паре, и то неко управо из ЕУ.

Name

Па

17.07.2019 18:13

Све је јасно. Требају му 2/3 да прође у супротном пролази Џаферовић и Комшић. У чему је сад ту проблем, зар је потребно да се до сутра мора чути мишљење сваког посланика и из ПДП, СДС, СНСД и свих осталих странака. Сутра је Скупштина па се гложите читав дан. На крају гласате и то је то. Њему требају 2/3 а вама 1/3+1 и ту је јасна математика..

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарина

17.07.2019 18:19

Чиста злоупотреба уставног овлаштења од стране Додига, за њега је витални ентитетски интерес нешто што се налази у другом ентитету. Ово је парадоксална ситуација склона код политичара калибра као што је Додиг, данас једно, сутра друго, прекосутра треће и тако у круг, његова политика је најобичније пијачарско мешетарење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за мостарину

17.07.2019 19:11

Бошњаци блокирали устав о главном граду РС зар то има везе са националним интересом муслимана и какве а не нуде други град,блокирали грб а не нуде други,спорно им име РС и шта све не сад је дошло на наплату два+један да виде како је нама било док су хрвати и муслимани нас прегласавали.

Name

Директ

18.07.2019 22:59

И због босњацког "симболицног" мијесања, ми цемо финансијски да се умијесамо. Додик це нас напросто финансијски сахранити, ако вец није!

Name

Неро

17.07.2019 18:41

Ста се све могло заврсити добро за Републику Српску када је Небојса Радмановиц био у Предсједниству БиХ... Ста се могло а скоро НИСТА није одрадјено јер ПЉАЦКАСИ СНСДа нису јос довољно ојадили Републику Српску.... ПДП не треба тразити никакве додатне услове ОСИМ посебне сједнице НСРС гдје би једина тацка била УГРОЗЕНОСТ СРБА У ХРВАТСКОЈ И ВРАЦАЊЕ КОНСТИТУТИВНОСТИ Србима у ХР !!!! Кад то СНСД изгласа, мозе и Пељески мост... овако ПДП це бити јос једна пометена политицка конкуренција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бла бла

17.07.2019 18:57

Мислим да Додик није погријесио. Наравно да градња моста нема бас никакаве везе са Р Српском. Овако понасање смо много пута видјели у Бањалуви од стране Босњака. Тад им је то било океј и ако разлога нису имали. Мислим да је Додик само вратио дуг. Хвари нису цвјецке али на својој територији могу градити ста хоце. СДА ни сама незна ста да ради осим да се свадја са околним земљама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре

17.07.2019 19:32

Не могу Хрвати радити "ста хоце", барем не по нормама МЕДЈУНАРОДНОГ права... По твојој тупавој "логици" Хрватска мозе "на својој територији" расељавати Србе, мозе одлагати НУКЛЕАРНО СМЕТЉЕ на граници са Републиком Српском (па нама низводно долази радијација и отрови), мозе и са Додиковим фирмама склапати "послове" а милиони евра иду у дзепове приватних тајкуна умјесто у будзет Републике Српске итд.... Да си иоле писменији знао би ста знаци ПРИЛАЗ отвореном мору, мада је то теска филозофија за такве плитке особе.... има Баја да мисли за тебе: теби 450 КМ платице, а Додику МИЛИОНИ, а кад загусти- правац КИПАР

Name

Ре

17.07.2019 19:45

На својој земљи да али на тудјој води не. Контас?

Name

Бла бла

17.07.2019 20:33

Нема ни Србија приступ отворном мору па неправи драму . Дајте људи мало логике . Пустите те Васе глупости Које су нас вратиле стотинама година назад.

Name

ре.Блабла

17.07.2019 23:45

"Нема ни Србија приступ отвореном мору",...ти ниси свјестан какве глупости писес, морону, не бламирај се,..

Name

Нострадамус

18.07.2019 04:39

Хрвати могу да раде ста хоце ако за противника имају Србе или Босњаке и то свима треба бити јасно.А када имају Словенце за противника онда губе.Да ли сте обавијестени да се Пељески мост ради вец пола године постављањем ткз.пилота у мору.Сви стоје иза Хрвата и ЕУ и Америка па цак и Русија и Кина.Иза Босњака стоје само Турци а иза Срба Руси према томе не треба ту бити много паметан да се зна да не вриједимо ниста.

Name

Генерал

18.07.2019 06:48

Није уопсте спорно сто Хрватска гради али је проблем са њиховим приступом према другим од Словеније, Босне, Србије. Зеле да их неко хебе за несто а сака јада. Кур.цили се нецемо Босанце на насем мору а сада моле Босанце да додју јер им је пропала сезона. Нема то везе са градјењем него само због арогантног приступа и зеље да доказу да су несто а нико су и ниста као и остала фукара са Балкана.

Name

Грамезљивост

17.07.2019 19:09

Тај мали дио БиХ мора је вец одавно окупирано од једног народа који за себе граби, краде све

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ре

17.07.2019 19:12

Па ти си неки психопата који не силази са овог портала. Стално несто црно писес и критикујес све, мора да си прави јадник и да ти је цитав зивот јадан. Нецемо се мрзити са цитавим свијетом, а са Хрватима у будуцности морамо поправљати односе као и са свим другим народима. Прослост не треба заборавити али треба гледати у будуцност. Додик је показао да је велики дрзавник и јос дуго це бити на власти, а ти и слицни крелци који балаве по овом пораталу могу да пукну од муке. Могу само да вас залим. А ти Босњаци треба да се стиде, да им у рату није било Хрвата цитава би Босна била Република Српска. Заборавили су ста је било 95 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре За Ре

17.07.2019 20:32

Додик велики дрзавник?Бас ме добро насмија.Одавно нисам цуо вецу глупост.А ста и оцекивати од резимског бота испраног мозга него глупости и дрско и безобразно вредјање неистомисљеника.Слуцај за заљење,медицина овдје не мозе помоци.

Name

Милош

17.07.2019 20:37

Додик је Бог. Браво за коментар. И треба да влада кад је измислио свијет за остале...

Name

Директ

18.07.2019 23:10

Додик је велики дрзавник за јос веце срање.

Name

Мрки

17.07.2019 19:38

Неморате ститит хрвате градњу моста немозе нико уставит а камоли ова два салабајзера. Хрваска се добро зна бранит нек питају словенце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.07.2019 23:10

Наравно да мозе.

Name

Будала као и ти

17.07.2019 19:41

Додик је србијанско-хрватски вазал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маринко

17.07.2019 20:18

управо тако вазал..И све це урадити само да га они дрзе на власти сто дузе да закувава и пљацка

Name

Пљуц

17.07.2019 20:16

Хрватски цлан преседниства ради против Хрватских интереса а Српски цлан преседниства ради за Хрватске интересе. Ста ти је Балкан, како је на њему увијек "узбудљиво", лудило бато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

17.07.2019 20:30

нек комсији цркне крава.... која мрзња то није нормално. По закону и том неком поморском праву Хрватска има право да повезе своју територију а исто тако и БиХ има право приступа отвореном мору и то двоје треба помирити и наци ријесење. Најбоље је тунел али и мост ако је довољно висок то је ок. Само је највеци проблем сто Босњаци зеле она два мала острва Вели и Мали Шкој. види се да имају права Босанска имена :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

коо

17.07.2019 22:00

Није то само мост који пријећи приступ отвореном мору, него недостатак уговора о разграничењу даје РХ за право да контролира сваки брод који иде према БиХ јер данас то иде преко територије РХ. Када се потпише уговор то више неће бити могуће.

Name

Милица

17.07.2019 21:00

Зашто је овај човјек наклоњен хрватима? Хоће ли то градјани срби у Бих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А неце им требати

17.07.2019 21:02

Отимају као албанци, комад по комад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

18.07.2019 00:52

Национални интерес Срба да им Хрвати затворе једини легитиман приступ Медитерану ово постаје Лудница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

18.07.2019 06:53

Људи тек це да буде проблем ако Федерација буде морала да покрије 100 мил за Павловиц банку. Неце на добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

18.07.2019 07:54

тоје угрозен неком мозак или иде да угрози интерес саме србске републике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.07.2019 23:15

Додик брани српске националне интересе тамо гдје Срба нема ни 3 посто.

Name

Синиша

18.07.2019 08:25

Није угрожен, ничији интерес!! Угрожени су они, који непрестано праве тензије... Попис, 9.јануар и слично! Браво за Додика!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.07.2019 23:17

Угрозени су сами Срби, од накарадне Додикове власти.

Name

Докле

18.07.2019 08:29

Докле цемо удовољавати којекавимстранцима, а да би смо добили насу мрвицу. Да ли то знаци да дајемо дио БиХ територије да би Хрвати уцествовали у изградњи моста на Сави, који је, ваљда, и дио њиховог интереса. Ако је посојао споразум (уговор) са Хрватском о изградњи Савског моста,зашто Додик није (преко свога брата Човића) већ није издејствовао да се тај уговор испостује. Да ли сеЗападни дио РС изградјује да би се, изградјен, утопио (припојио Хрватској). Додиг!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.07.2019 10:22

Ко подрзи Додика и Додиковог бизнисмена у НСРС, подрзао је и муљазу. Једини криминал веци од организованог криминала је криминал подрзан у парламенту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

19.07.2019 03:01

јок

ОДГОВОРИТЕ