Како је Тео постао Виртусов "44": Саша звао још зимус!

Милош Теодосић дочекан је као велика звезда у Болоњи. Открио је са ким је све разговарао пре него што је прихватио позив.

Кошарка 17.07.2019 | 23:45
Како је Тео постао Виртусов "44": Саша звао још зимус!
Виртус је дочекао свог новог вођу.

После бучног дочека на аеродрому у понедељак, у Болоњи је у среду организована конференција за новинаре, на којој је Милош Теодосић (32) представљен као појачање Виртуса.

Пред огромним бројем новинара и симпатизера клуба, Тео је рекао да му је част што је стигао у тако велики клуб и да је са оптимизмом почео епизоду у Италији.

"Пре свега, хтео бих да захвалим људима из клуба што су ми дали шансу да седим овде. Захвалио бих и тренеру Ђорђевићу, јер је он био тај који ме је позвао пре шест месеци, у фебруару. Рекао ми је за комплетну идеју о формирању новог тима, о уложеном труду и енергији да се Виртус врати међу највеће у Европи"

"Причали смо од тада и убедио ме је да је ово право место, на којем би требало да будем. Такође, причао сам и са Даниловићем и он ми је рекао исто што и Саша, да је ово најбоље место на којем кошаркаш може да живи, да игра и да ужива у кошарци".

Теодосић је рекао да је пред њим, као и читавим клубом велики посао.

"Спреман сам да урадимо нешто крупно. Сигуран сам да ћемо успети. Не волим много да говорим. Ми играчи причамо на терену и надам се да ћемо заједно са навијачима славити многе ствари".

Бивши "плеј" ФМП-а, Олимпијакоса, ЦСКА Москве и Лос Анђелес Клиперса рекао је да Виртус памти и из својих најмлађих дана.

"Сећам се доста ствари. Памтим време када су Даниловић, Нестеровић, Смодиш и Савић доминирали Европом и када су били непобедиви. Онда памтим Јарића, Ђинобилија наравно и ту генерацију, која је такође била невероватна. Заправо, први Фајнал-фор који сам гледао био је онај када је Киндер освојио. Знам много о овдашњој историји кошарке и морамо да будемо срећни јер смо у клубу са великом историјом, али на нама је да пишемо нову историју. Сјајно је имати легенде иза тебе, али то би требало да буде мотивација да направите нешто ново".

Једно од питања односило се и на клупску амбицију да се врати у Евролигу.

"Један од разлога што сам дошао овде је то да сматрам да овај тим заслужује да буде у Евролиги. Један од начина на који то можемо да остваримо је да играмо у финалу Еврокупа. Верујем да са овом организацијом и са овим људима у тиму морамо да будемо део Евролиге и због историје и због свега. Овај град заслужује евролигашки тим".

На том месту је и додао...

"Наш једини циљ не може да буде да уђемо у Евролигу. Наш примарни циљ би требало да буде, према мом мишљењу, да освојимо италијанско првенство. Морамо да будемо позитивни, Милано је тим који има добар буџет, сјајне играче, поштујемо их, а пре свега би требало да поштујемо себе. Као што сам рекао, наш циљ је да освојимо титулу".

Упитан како се лично осећа, с обзиром на дугу паузу и претходне проблеме са повредама, Тео је рекао да је потпуно спреман за почетак.

"Веома сам добро, радио сам цело лето. Сутра почињемо припреме репрезентације. Немам никакав проблем, хвала Богу. Све моје повреде су иза мене и пре свега сам фокусиран на национални тим, а потом и на Виртус".

Конференција за новинаре неколико пута је прекидана због аплауза за Теа. Присутнима се свидело и његово објашњење зашто је одабрао да носи број "44".

"Мој омиљени број је био '4', али то ме неће спречити да играм добро и ако не носим '4'. Нисам тип који ће доћи у нови тим и који ће захтревати свој број ако је заузет. Одабрао сам '44', па су ту две четворке", насмејао се Теодосић.

У добром расположењу, капитен српске репрезентације рекао је да види своју будућност у Виртусу.

"Као што сам рекао, причао сам у фебруару са тренером, ово је сјајан пројекат, свиђа ми се и заиста верујем да можемо да направимо нешто велико са овим тимом и са људима из клуба који су ту да нас подрже и да нам помогну. Видим своју будућност овде и у наредне три године или више", додао је Тео.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар