Михајловићев први дан у болници...

Породица и Манчо у одбору за дочек, у најбољем сценарију повратак за три месеца. ''Ви кажете, ја урадим“, поручио је Синиша Михајловић докторима.

Фудбал 17.07.2019 | 19:24
Михајловићев први дан у болници...
Сузе су прошле, сад је ред да се Синиша Михајловић ухвати у коштац са опаком болешћу која ће привремено изоловати од друштва. Локални Коријере ди Болоња у данашњем издању нашироко пише о терапијама које су за 50-годишњег стратега управо почела на Институту за хематологију у Сант’Орсола болници.

Првог дана у соби су га дочекали чланови најуже породице, али и најбољи пријатељ из Италије, Роберто Манчини, селектор Азура са којим је Миха играо у Сампдорији и Лацију, да би касније сарађивали и у Интеру. Међутим, број посетиоца ће се кад почну терапије у наредним данима значајно сузити.  Само ће неколицина људи можи да га посети. Превентива наравно. Михајловић ће бити стационира у посебној соби, микробиолишки најчистијој. Ни ваздух споља неће моћи да провири тамо.

Коријере ди Болоња пише и да је Михајловић већ на првом кораку показао лекарском тиму да је одлучан у намери да се суочи са леукемијом. И да је победи.

“Ви кажете, ја урадим“, поручио је докторима.

Испрва га наравно чекају детаљне анализе, које ће прецизно утврдити у каквом је пацијент стању. Неће то бити кратка борба, свестан је тога и Михајловић, који ће према ранијем договору остати на функцији шефа стручног штаба Болоње, али ће његови помоћници обављати посао на терену. Михајловића сигурно неће бити неколико месеци. Терапије ће трајати недељама са краћим паузама током којих ће бити процењивано како организам реагује. У најбољем сценарију, Михајловић би назад на терену могао да буде кроз три месеца. Али он је свестан да овде нема журбе. Најбитнији је опоравак.

Знају то и сви у Болоњи, па испред болице нема навијача, клупских обележја. Само мир неопходан за лечење. Клуб ће повремено обавештавати јавност о томе како терапије напредују. Борба тек почиње. Неће бити ни кратка. Ни лака. Али ако неко може да је победи, онда је то човек који је увек био спреман да се бори. Синиша Михајловић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рајкард

17.07.2019 18:31

Само напред легендо наша...

ОДГОВОРИТЕ